Καρέ μαλλιά: 3+1 tips περιποίησης

καρέ μαλλιά

Τα καρέ μαλλιά αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες τάσεις αυτής της περιόδου. Όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να υιοθετήσουν αυτό το hairstyle. Είτε μακρύ, κοντό, μεσαίο, με φιλάρισμα, sleek, με φράντζα, το καρέ θα μας απασχολήσει αρκετά. Όλο και περισσότεροι celebrities αποφασίζουν να υιοθετήσουν αυτό το look. Η περιποίηση του δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική, ενώ τα μαλλιά σας θα δείχνουν πιο υγιή έπειτα από την αλλαγή. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικά tips περιποίησης για τα καρέ μαλλιά.

  1. Να λούζεστε συχνά

Τα κοντά μαλλιά έχουν πιο συχνά ανάγκη για λούσιμο από τα μακριά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «λαδώνουν» πιο γρήγορα σε σχέση με τα μακριά μαλλιά. Το λούσιμο των μαλλιών σας εξαρτάται με το πώς αντιδρούν τα μαλλιά σας στο επίπεδο των ελαίων που παράγονται στο κρανίο σας. Αν αποφασίσετε να λούζετε τα κοντά μαλλιά σας τακτικά αγοράστε προϊόντα περιποίησης μαλλιών που χαρίζουν βαθιά θρέψη.

Αναζητήστε μια ενυδατική μάσκα που θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την ξηρότητα και ένα καλό σαμπουάν. Το ξηρό σαμπουάν είναι μια επιλογή σε περίπτωση έλλειψης χρόνου. Επιπλέον, αν είναι εφικτό, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, αντί να τα στεγνώσετε με μια συσκευή που παράγει θερμότητα.

καρέ μαλλιά λούσιμο

  1. Χρησιμοποιείστε τα δάχτυλα σας αντί για χτένα

Δε χρειάζεται να βουρτσίζετε τα κοντά μαλλιά σας τόσο συχνά όσο τα πιο μακριά. Καθώς τα μαλλιά σας είναι λιγότερο πιθανό να μπερδευτούν, το χτένισμα τους με τα δάχτυλα σας αρκεί για να τα διαμορφώσετε. Για καλύτερο styling, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλα σας για να δώσετε στα καρέ μαλλιά σας ένα πιο «ανοδικό» σχήμα και όγκο. Ωστόσο, αν θέλετε ακόμη να χρησιμοποιήσετε μια χτένα, επενδύστε σε μια χτένα με δοντάκια. Χτενίστε τα μαλλιά σας με μια χτένα για να δημιουργήσετε ένα πιο ομαλό τελείωμα και ένα πιο sleek look. Για να δώσετε περισσότερο όγκο αποφύγετε τη χρήση της χτένας και απλά χρησιμοποιήστε να δάχτυλα σας.

  1. Ενισχύστε τις επισκέψεις σας στο κομμωτήριο για κούρεμα

Διατηρήστε τα κοντά ή τα μακριά καρέ μαλλιά σας κουρεύοντας τις άκρες τους κάθε 3-6 εβδομάδες. Το συχνό κούρεμα θα διατηρήσει πιο υγιή, λαμπερά, αλλά και το σχήμα των  μαλλιών σας σταθερό. Το συχνό κούρεμα θα ενισχύσει τη σωστή ανάπτυξη των μαλλιών σας, καθώς και την ενδυνάμωση της τρίχας. Ο κομμωτής σας θα σας πει το ιδανικό χρονικό διάστημα για το κατάλληλο κούρεμα των μαλλιών σας.

καρέ μαλλιά κούρεμα

  1. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό

Αν τα κοντά καρέ μαλλιά σας δείχνουν θαμπά, δοκιμάστε αυτή την τεχνική για να τους δώσετε λίγη λάμψη. Στο τελείωμα, χρησιμοποιήστε λίγο κρύο νερό. Θα μειώσει την φθορά που θα γίνει από τη θερμότητα κατά τη διάρκεια του μπάνιου που έχει ως αποτέλεσμα σε φθαρμένες άκρες. Το κρύο νερό θα σας βοηθήσει αν διατηρήσετε την λάμψη των μαλλιών σας. Δε χρειάζεται να λουστείτε με κρύο νερό. Μπορείτε να βρέξετε μόνο τα μαλλιά σας ακόμη και για λίγα δευτερόλεπτα.

Διαβάστε ακόμη:

Μακριά μαλλιά: 5+1 tips περιποίησης

Σγουρά μαλλιά: 3+1 tips περιποίησης