Ιατρικός τουρισμός στην Ελλάδα: Πόσο δημοφιλής είναι;

ιατρικός τουρισμός

Ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί ένα είδος τουρισμού που περιλαμβάνει το ταξίδι των ασθενών σε άλλες χώρες για να προχωρήσουν σε ιατρική βοήθεια ή ιατρικές υπηρεσίες. Σε πολλές περιπτώσεις περιλαμβάνεται και η παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με μεταφορά, διαμονή και άλλες παροχές. Στην Ευρώπη, ο ιατρικός τουρισμός έχει αναπτυχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια.

Ιατρικός τουρισμός, πλαστική χειρουργική και Ελλάδα

Η πλαστική χειρουργική είναι μια ιατρική ειδικότητα που περιλαμβάνει την αποκατάσταση της δομής ή της λειτουργίας του σώματος. Περιλαμβάνει την επανορθωτική χειρουργική, η οποία διεξάγεται για να διορθώσει δυσμορφίες του σώματος ή της επιδερμίδας που προκαλούνται από εγκαύματα ή τραυματισμούς. Από τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει ένας τραυματισμός, μια θεραπεία για τον καρκίνο, εκ γενετής ζητήματα ή ζητήματα που σχετίζονται με οδοντιατρικούς λόγους, υπάρχουν πολλά ζητήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει η επανορθωτική χειρουργική. Επιπλέον, αποκαθίσταται η λειτουργία του σώματος, αλλά και η αυτοπεποίθηση των ασθενών.

Η πλαστική χειρουργική είναι ένας τομέας που προσελκύει έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην Ελλάδα κάθε χρόνο. Στην Ελλάδα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός έμπειρων πλαστικών χειρούργων, εγκαταστάσεων υψηλών προδιαγραφών και μιας ευρείας γκάμας επιλογών για διαμονή. Έτσι, η χώρα ακολουθεί τα βήματα άλλων κρατών που διαπρέπουν στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής.

ιατρικός τουρισμός Ελλάδα

Μέσα στο πλαίσιο που αναπτύσσεται ο ιατρικός τουρισμός στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια υπάρχει η ανάπτυξη των ιατρικών κέντρων και των υπηρεσιών ομορφιάς που εξειδικεύονται στην πλαστική και αισθητική ιατρική, τις υπηρεσίες ομορφιάς καθώς και τις θεραπείες αποκατάστασης.

Οι θεραπείες συνήθως είναι σύντομες και με ελάχιστο πόνο. Σε πολλές περιπτώσεις συνδυάζονται με λίγες ημέρες χαλάρωσης σε κάποιο resort. Έτσι, οι ασθενείς μπορούν να συνδυάσουν την παροχή ιατρικών υπηρεσιών με λίγες ημέρες χαλάρωσης και διακοπών. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα δίνεται η ευκαιρία σε ασθενείς να επισκεφθούν και αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία πριν επιστρέψουν στην καθημερινότητα τους. Η Ελλάδα περιέχει την παροχή υψηλών υπηρεσιών σε λογικές τιμές. Εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και σύγχρονη τεχνολογία καθιστούν την Ελλάδα έναν δημοφιλή προορισμό για έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο.

Με πληροφορίες από: medicaltourismgreece.com.gr, statista.com

Διαβάστε ακόμη:

Αισθητική vs Πλαστική χειρουργική: Ποιες είναι οι διαφορές τους;

Αύξηση στο στήθος: 4+1 συνηθισμένες ερωτήσεις

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.