Ωτοπλαστική: Τι περιλαμβάνει η διαδικασία για τους ενήλικες;

ωτοπλαστική διαδικασία

Ωτοπλαστική για ενήλικες, τι περιλαμβάνει η διαδικασία; Πολλοί άνθρωποι έχουν «πεταχτά αυτιά», που τους προκαλούν δυσαρέσκεια. Ίσως το σχολικό bullying, ή γενικότερα σχόλια από το οικογενειακό περιβάλλον ή γνωστούς κατά την παιδική ηλικία οδήγησαν σε ευαισθησία γύρω από αυτό το θέμα. Πολλοί είναι αυτοί που κατά την ενήλικη ζωή τους δεν είναι ευχαριστημένοι με το σχήμα των αυτιών τους. Ευτυχώς, η ωτοπλαστική αποτελεί μια διαδικασία για την μείωση του μεγέθους ή της διόρθωσης των αυτιών και για τους ενήλικες.

Τι είναι η ωτοπλαστική;

Η ωτοπλαστική, είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, ειδικά σχεδιασμένη για τον ανασχηματισμό ή τη μείωση της εμφάνισης των αυτιών. Για τη μείωση του μεγέθους, ένας πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μια μικρή τομή στη φυσική δίπλωση στο πίσω μέρος του αυτιού. Στη συνέχεια, αφαιρεί τον υπερβολικό χόνδρο και επιδερμίδα, για τον ανασχηματισμό και την μείωση του σχήματος και του μεγέθους. Μόλις ολοκληρώσει τη διαδικασία, κλείνει τις ραφές με ράμματα.

ωτοπλαστική διαδικασία θεραπεία

Για ποιους είναι κατάλληλη η ωτοπλαστική;

Η ωτοπλαστική είναι μια διαδικασία κατάλληλη τόσο για ενήλικες, όσο και για παιδιά άνω των 6 περίπου ετών.

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία της ανάρρωσης;

Η ανάρρωση έπειτα από την ωτοπλαστική είναι συνήθως απλή και γρήγορη. Μόλις ολοκληρωθεί η επέμβαση, οι ασθενείς φορούν ένα ειδικό ένδυμα που συμβάλλει στο πρήξιμο και τη μείωση του μώλωπα, ενώ την ίδια στιγμή προστατεύει τα αυτιά. Έπειτα από περίπου 24-48 ώρες, οι ασθενείς φορούν ένα απλό headband για σύντομο χρονικό διάστημα, για την προστασία των αυτιών.

Ενώ είναι συνηθισμένο το πρήξιμο και η εμφάνιση μώλωπα, οι τομές κλείνουν με επιδέσμους για την προστασία της περιοχής. Η δυσφορία την πρώτη μέρα είναι αναμενόμενη. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, ενώ είναι μόνιμα.

ωτοπλαστική διαδικασία ενήλικες

Τι ζητήματα αντιμετωπίζει η ωτοπλαστική;

Η ωτοπλαστική αποτελεί μια διαδικασία, ειδικά σχεδιασμένη για τη βελτίωση της εμφάνισης των αυτιών. Οι πιο συνηθισμένες επεμβάσεις περιλαμβάνουν τη μείωση του μεγέθους των μεγάλων αυτιών, ή την επιδιόρθωση των «πεταχτών αυτιών».

Είναι ορατές οι ουλές;

Καθώς ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί τις τομές πίσω από το αυτί, μέσα στις διπλώσεις, η εμφάνιση ουλών είναι σπάνια.

Με πληροφορίες από: northraleighplasticsurgery.com

Διαβάστε ακόμη:

Λοβός αυτιού: Τι περιλαμβάνει η χειρουργική αποκατάσταση;

Πλαστική στα αυτιά: Θεραπεία διόρθωσης πτερυγίου

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.