Λοβός αυτιού: Τι περιλαμβάνει η χειρουργική αποκατάσταση;

λοβός αυτιού θεραπεία

Λοβός αυτιού: Τι περιλαμβάνει η χειρουργική αποκατάσταση του; Η θεραπεία αυτή, αποτελεί μια αρκετά διαδεδομένη επέμβαση. Μάλιστα, όλο και περισσότεροι άνθρωπο προχωρούν στην αποκατάσταση του λοβού του αυτιού. Είτε έπειτα από την παύση της χρήσης μεγάλων ή βαριών σκουλαρικιών, είτε για διάφορους άλλους λόγους, ο μαλακός ιστός έχει συρρικνωθεί, αλλά ακόμη έχει κάποιο κενό.

Λοβός αυτιού: Ποιες είναι οι αιτίες για την χειρουργική αποκατάσταση;

Οι επιμηκυνόμενες τρύπες, ή το «σκίσιμο» στον λοβό μπορεί να προκύψει για διάφορους λόγους. Μερικοί από αυτούς είναι:

  • Βαριά σκουλαρίκια που ο ασθενής φορούσε για μια μεγάλη χρονική περίοδο
  • Τραυματισμός με τα σκουλαρίκια. Για παράδειγμα, σκουλαρίκια που μπερδεύονται στα ρούχα, τα οποία οι ασθενείς τραβούν αρκετά απότομα)
  • Παιδιά που τραβούν τα σκουλαρίκια
  • Τραυματισμός, αλλά και
  • Μεγάλος αριθμός piercings αρκετά κοντά μεταξύ τους ή αρκετά κοντά στη βάση του λοβού

Αξιολόγηση από τον ειδικό

Κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής επίσκεψης, ο πλαστικός χειρουργός θα λάβει ένα ιατρικό ιστορικό και θα πραγματοποιήσει σωματική εξέταση. Στη συνέχεια, θα συζητήσετε για πιθανά ζητήματα που επηρεάζουν την ανάρρωση. Μερικά από αυτά τα ζητήματα είναι το κάπνισμα, κάποια ιατρική πάθηση ή η λήψη φαρμακευτικής αγωγής. Ακόμη, θα συζητήσετε τους στόχους σας, αλλά και τη μέθοδο για τη θεραπεία.

λοβός αυτιού

Λοβός αυτιού: Τι περιλαμβάνει η επέμβαση;

Η θεραπεία, στις περισσότερες περιπτώσεις πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί την περίσσεια επιδερμίδας. Επιπλέον, αναδιαμορφώνει τον ιστό του λοβού. Τέλος, η θεραπεία έχει μια μικρή πιθανότητα να αφήσει μια μικρή ουλή.

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία ανάρρωσης;

Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στον χώρο εργασίας τους την επόμενη ώρα. Έπειτα από περίπου 3 μήνες, μπορούν να κάνουν εκ νέου piercing.

Με πληροφορίες από: plasticsurgery.org

Διαβάστε ακόμη:

Πώς φεύγουν οι ουλές από ράμματα; 3+1 θεραπείες

Αφαίρεση τατουάζ: Θεραπεία με laser

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.