Αφαίρεση τατουάζ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

αφαίρεση τατουάζ

Ίσως έχετε ακούσει πολλά για την αφαίρεση τατουάζ. Ίσως ότι είναι ακριβό, ίσως ότι θα πονέσετε, ακόμη και ότι δε θα έπρεπε να είχατε κάνει ένα τατουάζ από την αρχή. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Έχετε ένα τατουάζ το οποίο για διάφορους λόγους θέλετε να το αφαιρέσετε. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές σχετικά με την αφαίρεση των τατουάζ και διάφορους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

  1. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή έναν ειδικό σχετικά με την αφαίρεση του τατουάζ

Κι όμως, για την αφαίρεση των τατουάζ υπάρχουν διάφορες μέθοδοι. Και κάθε τατουάζ και επιδερμίδα είναι διαφορετικά. Ένας γιατρός ή ένας ειδικός θα σας προτείνουν μια σειρά από μεθόδους, που θα λειτουργήσουν καλύτερα σε εσάς. Μπορείτε να βρείτε τον κατάλληλο ειδικό, κάνοντας κλικ εδώ.

  1. Όλο το μελάνι μπορεί να αφαιρεθεί

Αντίθετα με την παλιά άποψη ότι το ανοιχτόχρωμο μελάνι είναι δύσκολο να αφαιρεθεί, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί. Άσχετα με τον τόνο της επιδερμίδας, ακόμη και τα πιο αχνά χρώματα και οι πιο λεπτές γραμμές μπορούν πλέον να αφαιρεθούν.

αφαίρεση τατουάζ μελάνι

  1. Να φοράτε αντιηλιακό πριν τις συνεδρίες

Είτε αγαπάτε τα τατουάζ σας, είτε θέλετε να προβείτε σε αφαίρεση, είναι απαραίτητο να εφαρμόζετε σε αυτά αντιηλιακό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που πολλοί δεν μπορούν να αφαιρέσουν τα τατουάζ τους, είναι επειδή έχουν αρκετή ηλιακή ακτινοβολία. Μην ξεχνάτε να φοράτε αντιηλιακό κάθε φορά που βγαίνετε έξω, τόσο για την προστασία τη δική σας, όσο και του τατουάζ σας, άσχετα από την εποχή.

  1. Βεβαιωθείτε ότι δε θα έχετε φορτωμένο πρόγραμμα τις μέρες των συνεδριών

Ενώ κάποιες συνεδρίες μπορεί να είναι γρήγορες και εύκολες, ορισμένες μπορεί να απαιτήσουν περισσότερο χρόνο. Επιπλέον, χρειάζεται χρόνος για να παγώσει η περιοχή και να ξεκινήσει η διαδικασία. Κάποια σημεία μπορεί να είναι πιο «επίμονα» και ίσως χρειαστεί να περάσετε περισσότερη ώρα από όση υπολογίζατε στο ιατρείο ή το ινστιτούτο.

  1. Μπορεί να πονέσετε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας

Υπάρχει μια περίπτωση να πονέσετε κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι ο πόνος είναι μια ατομική υπόθεση. Αν δεν νιώθετε σίγουροι, μπορείτε να ρωτήσετε αν γίνεται να σας χορηγήσουν μια τοπική κρέμα μουδιάσματος της περιοχής. Συζητήστε με τον ειδικό που θα αναλάβει την αφαίρεση σχετικά με την πιθανότητα του πόνου και τι μπορείτε να κάνετε για να μην ανησυχήσετε για αυτό.

αφαίρεση τατουάζ πόνος

  1. Η φροντίδα της περιοχής

Όπως και με την τοποθέτηση, έτσι και με την αφαίρεση, θα χρειαστεί κάποια φροντίδα. Επιπλέον, μπορεί να νιώσετε κάποια δυσφορία. Μην ανησυχήσετε. Θα επανέλθει γρήγορα η επιδερμίδα σας. Όσο πιο πολύ τη φροντίσετε, τόσο πιο καλά θα σας φερθεί.

  1. Μπορεί να μείνουν κάποιες ουλές

Αν θέλετε να αφαιρέσετε πλήρως το τατουάζ σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η επιδερμίδα μετά την αφαίρεση μπορεί να μην είναι αψεγάδιαστη. Ενώ οι κίνδυνοι δεν είναι μεγάλοι αν επισκεφθείτε έναν έμπειρο ειδικό, η επιδερμίδα μπορεί να αποκτήσει κάποια μικρά σημάδια. Γι αυτό το λόγο, η επιλογή του κατάλληλου ειδικού είναι απαραίτητη.

Διαβάστε ακόμη:

Επανορθωτική χειρουργική: Τι είναι και τι προσφέρει

Κυτταρίτιδα: 3+1 μέθοδοι για αποτελεσματική θεραπεία

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.