Πλαστική στήθους σε άντρες: 3+1 tips για γρήγορη ανάρρωση

πλαστική στήθους άντρες

Η πλαστική στήθους στους άντρες για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας, ή αλλιώς μείωση στήθους στους άντρες, είναι μια χειρουργική επέμβαση που αφαιρεί τον ιστό του στήθους για την δημιουργία πιο επίπεδου και καλοσχηματισμένου αποτελέσματος που παραπέμπει σε πιο αρρενωπά χαρακτηριστικά. Η επιδερμίδα έπειτα από την επέμβαση συστέλλεται αρκετά γρήγορα, χωρία να αφήνει μεγάλες ουλές.

Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για την ανάρρωση έπειτα από την επέμβαση για την πλαστική στήθους στους άντρες. Το διάστημα της ανάρρωσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι η ηλικία, το ιατρικό ιστορικό, η τεχνική που θα ακολουθήσει ο γιατρός. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για μια γρήγορη και επιτυχημένη ανάρρωση.

  1. Να ξεκουράζεστε τακτικά

Κρατήστε ένα χαλαρό επίπεδο τις πρώτες εβδομάδες έπειτα από την επέμβαση, καθώς ο οργανισμός χρειάζεται χρόνο για την ανάρρωση. Η αναισθησία, η φαρμακευτική αγωγή που θα σας χορηγήσει ο γιατρός σας θα ενισχύσουν το αίσθημα της κόπωσης. Μην εκπλαγείτε αν νιώθετε ότι χρειάζεστε ξεκούραση. Δώστε στον εαυτό σας το απαραίτητο διάστημα για ξεκούραση.

πλαστική στήθους άντρες γυναικομαστία

  1. Καταναλώστε υγιεινά τρόφιμα και μείνετε ενυδατωμένοι

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες μπορεί να συμβάλλει στην ταχεία ανάρρωση έπειτα από την πλαστική στήθους στους άντρες. Το σώμα σας χρειάζεται αρκετή ενυδάτωση, ίνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

  1. Φροντίστε τις τομές σας

Ίσως χρειαστεί να φορέσετε ένα ένδυμα συμπίεσης το πρώτο διάστημα της ανάρρωσης. Αυτό το ένδυμα θα βοηθήσει στον έλεγχο από το πρήξιμο, θα ελέγξει τις χειρουργικές τομές, ενώ θα μπορέσει να μειώσει τις πιθανότητες για την εμφάνιση ανεπιθύμητων ουλών.

Επιπλέον, θα πρέπει να προσέξετε να καθαρίζετε ήπια τις τομές σας καθώς και να αλλάζετε τις γάζες, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που θα σας δώσει ο πλαστικός σας χειρούργος.

πλαστική στήθους άντρες ανάρρωση

  1. Ακολουθήστε μια πολύ ήπια άσκηση

Ενώ θα χρειαστεί να απέχετε από την έντονη σωματική άσκηση, καθώς και την άρση μεγάλου βάρους ή τη μετακίνηση βαριών αντικειμένων για περίπου 6-8 εβδομάδες έπειτα από την επέμβαση, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να απέχετε συνολικά από την άσκηση.

Επικεντρωθείτε σε απλές δραστηριότητες. Αυτές είναι μια βόλτα έξω. Η ήπια κίνηση του σώματος είναι ιδανική για τη σωματική και πνευματική σας ευημερία. Βεβαιωθείτε ότι θα συμβουλευτείτε τον πλαστικό σας χειρούργο πριν ακολουθήσετε κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής ή κάποιο είδος άσκησης.

Διαβάστε ακόμη:

Τραυματισμός χεριών: Αποκατάσταση με επανορθωτική χειρουργική

Ουλές από χειρουργείο: 2+1 τρόποι αντιμετώπισης

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.