Μαστεκτομή: Αποκατάσταση με ιστό/ πτερύγιο

μαστεκτομή αποκατάσταση

Η αποκατάσταση του μαστού έπειτα από μαστεκτομή με τη χρήση ιστού/πτερυγίου είναι μια μέθοδος για τον ανασχηματισμό του μαστού με τη χρήση επιδερμίδας, λίπους και ίσως μυών από άλλο σημείο του σώματος.

Η αποκατάσταση στήθους έπειτα από μαστεκτομή συνήθως χρειάζεται περισσότερο από μια επέμβαση. Η πρώτη επέμβαση για την αποκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε αμέσως μετά τη μαστεκτομή, είτε στο μέλλον, ως ξεχωριστή επέμβαση. Η θηλή και η περιθηλαία περιοχή (η σκούρα περιοχή γύρω από τη θηλή) δημιουργούνται μεταγενέστερα.

Η αποκατάσταση με τη χρήση ιστού πραγματοποιείται από πλαστικό χειρούργο. Πριν την επέμβαση, θα συναντηθείτε με τον πλαστικό σας χειρούργο προκειμένου να συζητήσετε ποιο είδος επέμβασης είναι κατάλληλο για εσάς. Μπορείτε να ζητήσετε να δείτε φωτογραφίες από ασθενής που έχουν υποβληθεί στην επέμβαση που ενδιαφέρεστε να υποβληθείτε κι εσείς.

μαστεκτομή αποκατάσταση πτερύγια

Είδη επέμβασης αποκατάστασης ιστού/πτερυγίου

Υπάρχουν διαφορετικά είδη επέμβασης για την αποκατάσταση μαστού έπειτα από μαστεκτομή με τη χρήση ιστού εξαρτάται από το από την περιοχή του σώματος που θα αντληθεί ο ιστός. Τα πιο συνηθισμένα είδη είναι:

  1. Πτερύγιο TRAM

Είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους επέμβασης πτερυγίων. Ο χειρούργος θα αντλήσει ιστό από χαμηλά από την κοιλιά και θα το μετακινήσει στην περιοχή του στήθους.

  1. Πτερύγιο DIEP

Το πτερύγιο DIEP είναι ένα παρόμοιο πτερύγιο παρόμοιο με το πτερύγιο TRAM. Ο χειρούργος θα αντλήσει λίπος και επιδερμίδα από τη χαμηλή περιοχή της κοιλιάς, χωρίς να χρησιμοποιήσει τον μυ. Με τη μη χρήση του μυ, συμβάλλει στην αποφυγή κάποιας αδυναμίας της κοιλιάς.

  1. Γλουτιαία πτερύγια

Το γλουτιαίο ελεύθερο πτερύγιο αποτελεί τη χρήση πτερυγίου που αποτελείται από μυς, λίπος και επιδερμίδα από την περιοχή των γλουτών για τη δημιουργία νέου στήθους.

  1. Πτερύγια του μηρού

Τα πτερύγια του μηρού αποτελούν πτερύγια που αντλούνται από την άνω εσωτερική πλευρά των μηρών για τη δημιουργία νέου στήθους.

μαστεκτομή αποκατάσταση ιστός

Γιατί πραγματοποιείται η αποκατάσταση του μαστού έπειτα από μαστεκτομή με χρήση ιστού/πτερυγίου

Η επέμβαση αποκατάστασης του μαστού με τη χρήση πτερυγίων αποκαθιστά την εμφάνιση του στήθους, χαρίζοντας ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Μπορεί επίσης να γίνει για τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ανάπτυξη του στήθους τους.

Πόσο αποτελεσματική είναι η επέμβαση;

Οι περισσότερες γυναίκες που υποβάλλονται σε επέμβαση αποκατάστασης έπειτα από μαστεκτομή είναι ευχαριστημένες με το αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με την επέμβαση αποκατάστασης στήθους με τη χρήση ενθεμάτων, η διαδικασία χρειάζεται μεγαλύτερο διάστημα ανάρρωσης. Ωστόσο, χαρίζει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη:

Αποκατάσταση στήθους μετά από μαστεκτομή: Οδηγός για τα ενθέματα

Αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή: Είναι κατάλληλη για εσάς;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.