Πλαστική χειρουργική: Tips για να αποφύγετε τις επιπλοκές

πλαστική επιπλοκές

Πώς μπορείτε να αποφύγετε τις επιπλοκές έπειτα από πλαστική; Ενώ η πλαστική χειρουργική είναι αρκετά αποτελεσματική και μπορεί να ενισχύει την εικόνα σας, είναι αρκετά σημαντικό να ακολουθηθούν οι οδηγίες για τη φροντίδα μετά την επέμβαση. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή επιπλοκών και παρενεργειών.

Πιθανές επιπλοκές έπειτα από μια πλαστική επέμβαση

Υπάρχει μια σειρά από πιθανές επιπλοκές που συνδέονται με την χειρουργική, είτε πραγματοποιηθεί για ιατρικούς, είτε για αισθητικούς λόγους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι:

 • Μόλυνση
 • Κακή ανάρρωση
 • Θρόμβωση
 • Μεγάλη δυσφορία
 • Μεγάλη εμφάνιση ουλών
 • Άνοιγμα των τομών

Πώς όμως θα μειωθούν οι πιθανότητες για την εμφάνιση επιπλοκών; Τι μπορείτε όμως να κάνετε, πέρα από την τήρηση των οδηγιών του γιατρού για την καλύτερη ανάρρωση;

πλαστική επιπλοκές γυναίκα

 1. Ξεκινήστε πριν την επέμβαση

Ένας τρόπος για να αποφύγετε την εμφάνιση επιπλοκών έπειτα από την πλαστική είναι να ξεκινήσετε την τήρηση των οδηγιών πριν από την επέμβαση. Αυτό μπορεί να σημαίνει ισορροπημένη άσκηση, βελτίωση της διατροφής, αποφυγή του καπνίσματος και του αλκοόλ. Αυτό θα εξασφαλίσει την αποτελεσματική επούλωση των τομών.

 1. Σωστή ξεκούραση

Έπειτα από την επέμβαση, ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες, θα έχετε ανάγκη από ξεκούραση. Μην ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας. Φροντίστε να παραμένετε ενυδατωμένοι και να ξεκουράζεστε σε θέσεις που θα σας προτείνει ο πλαστικός σας χειρούργος.

 1. Αποφύγετε το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ

Ακόμη και έπειτα από την επέμβαση, θα χρειαστεί να μείνετε μακριά από το αλκοόλ και το κάπνισμα για λίγες εβδομάδες. Και τα δύο μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια της ανάρρωσης. Είναι προτιμότερο να γίνεται υγιείς σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα, παρά να παρατείνετε τη διάρκεια της ανάρρωσης.

πλαστική επιπλοκές tips

 1. Θα χρειαστεί να κινείστε

Έπειτα από την επέμβαση, συνήθως συστήνεται στους ασθενείς έπειτα από λίγες ημέρες από την επέμβαση, να ξεκινήσουν πολύ ήπια άσκηση για να ενισχύσουν την κυκλοφορία του αίματος. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο. Λίγο περπάτημα μέσα στο σπίτι αρκεί.

 1. Μην εξαντληθείτε

Αν και συστήνεται λίγη ήπια δραστηριότητα, δε θα πρέπει να πιέσετε υπερβολικά το σώμα σας την πρώτη εβδομάδα έπειτα από την πλαστική. Μερικές φορές χρειάζεται να περιμένετε λίγες εβδομάδες για να επιστρέψετε στις φυσιολογικές σας δραστηριότητες.

 1. Αποφύγετε τη σάουνα

Στους ασθενείς που έχουν προχωρήσει σε μια θεραπεία στο πρόσωπο, συστήνεται να αποφεύγουν το πολύ καυτό μπάνιο, καθώς και τη σάουνα για αρκετές εβδομάδες. Η θερμοκρασία και η υγρασία μπορούν να προκαλέσουν επιπλοκές έπειτα από την πλαστική.

Διαβάστε ακόμη:

Παραμόρφωση από πλαστική; Τι να κάνετε

Λέιζερ για ουλές: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.