Παραμόρφωση από πλαστική; Τι να κάνετε

παραμόρφωση από πλαστική

Η παραμόρφωση έπειτα από μια πλαστική επέμβαση ανέκαθεν εξιτάριζε τον κόσμο. Πολλά είναι τα δημοσιεύματα σχετικά με αποτυχημένες πλαστικές επεμβάσεις από μεγάλους σταρ της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Ωστόσο, σε περίπτωση που νιώθετε ότι έχει συμβεί και σε εσάς κάτι αντίστοιχο, πώς θα πρέπει να δράσετε;

Τι να κάνετε αν νιώθετε ότι βιώνετε κάποια παραμόρφωση έπειτα από πλαστική;

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε ένα ραντεβού με τον πλαστικό σας χειρούργο προκειμένου να ελέγξετε τα αποτελέσματα Είναι συνήθως το καλύτερο πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατάστασης.

παραμόρφωση πλαστική θεραπεία

Ορισμένες επεμβάσεις θέλουν μεγάλο διάστημα ανάρρωσης

Ακόμη και για τις πιο μικρές επεμβάσεις, απαιτείται ένα διάστημα ανάρρωσης. Αυτό που μπορεί να βλέπετε και να μη φαίνεται ευχάριστο ίσως είναι ένα κομμάτι της διαδικασίας της ανάρρωσης. Σε κάποιες επεμβάσεις ισχύει ο κανόνας «θα γίνει χειρότερα πριν γίνει καλύτερα». Πολλοί άνθρωποι εκπλήσσονται με την όψη που θα έχει η περιοχή της επέμβασης στο μέλλον, με βάση το πώς έδειχνε τις πρώτες ημέρες και εβδομάδες έπειτα από την επέμβαση.

Η διορθωτική επέμβαση μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα

Ακόμα κι έπειτα από την πλαστική επέμβαση με τους καλύτερους πλαστικούς χειρούργους υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να εμφανιστεί κάποια επιπλοκή. Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, συνεπώς και η κάθε επέμβαση. Ο κάθε ασθενής αναρρώνει με διαφορετικό τρόπο. Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα, ο πλαστικός χειρούργος μπορεί να πραγματοποιήσει μια επαναληπτική επέμβαση. Συνήθως πολλοί επιλέγουν διαφορετικό χειρούργο για αυτή την επέμβαση. Ωστόσο, παρακολουθώντας πώς προχώρησε η ανάρρωση σας, ο αρχικός χειρούργος θα γνωρίζει πώς να κινηθεί ώστε να δημιουργηθούν τα μέγιστα αποτελέσματα. Ωστόσο, σε περίπτωση που νιώθετε ότι ακόμα και μια δεύτερη επίσκεψη δεν είχε την έκβαση που περιμένατε, μπορείτε να ζητήσετε μια δεύτερη γνώμη. Ωστόσο, πριν προχωρήσετε σε μια ακόμη επέμβαση, για να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης κινδύνων θα πρέπει να περιμένετε έναν χρόνο.

παραμόρφωση πλαστική

Σχετικά με το Body Dysmorphic Disorder

Για κάποιους ασθενείς, το αρνητικό συναίσθημα σχετικά με την επέμβαση μπορεί να είναι ένα αποτέλεσμα βαθύτερου ζητήματος, κατά το οποίο η εικόνα που βλέπει στον καθρέφτη είναι διαφορετική σε σχέση με την εικόνα που βλέπουν οι υπόλοιποι. Αυτό το φαινόμενο αποτελεί μια ψυχολογική διαταραχή που ονομάζεται body dysmorphic disorder.

To body dismorphic disorder είναι μια αρκετά γνωστή πάθηση. Η θεραπεία είναι αρκετά αποτελεσματική. Ωστόσο, σε μια τέτοια περίπτωση, είναι σημαντικό η διάγνωση και η αναζήτηση βοήθειας από έναν ειδικό είναι σημαντικό να γίνουν έγκαιρα, για να μην υπάρξουν προβλήματα και επιπλοκές από κάποια επέμβαση στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη:

Λέιζερ για ουλές: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πλαστική στήθους σε άντρες: 3+1 tips για γρήγορη ανάρρωση

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.