Πλαστική κόλπου έπειτα από τοκετό: Τι περιλαμβάνει;

πλαστική κόλπου

Η πλαστική επέμβαση του κόλπου και της κολπικής ανασυγκρότησης, γνωστή και ως αιδιοπλαστική, έχει αποκτήσει μεγάλη δημοτικότητα στις γυναίκες μετά  τον τοκετό. Στόχος της επέμβασης είναι η επανόρθωση και η σύσφιξη των κολπικών μυών και ιστών που έχουν διασταλεί υπερβολικά ή έχουν καταστραφεί ως επακόλουθο της γέννας. Η πλαστική του κόλπου επαναφέρει τη αντοχή, τον τόνο και τον έλεγχο των κολπικών μυών.

Ο τοκετός μπορεί να τραυματίσει τον κόλπο. Η διαστολή του κόλπου μπορεί να προκαλέσει διάφορα ζητήματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται και η ακούσια απώλεια ούρων κατά τον βήχα, το φτέρνισμα, το γέλιο, την άσκηση ή κατά τη διάρκεια που μια γυναίκα θα σηκώσει βάρος. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει σεξουαλική δυσαρέσκεια ή και δυσφορία σχετικά με την εμφάνιση και την αίσθηση του κόλπου. Πιθανές ουλές κι παραμόρφωση που μπορούν να εμφανιστούν μετά τον τοκετό μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της ευαισθησίας και την εμφάνιση πόνου κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

πλαστική κόλπου μετά από γέννα

Πώς γίνεται η επέμβαση και πόση ώρα διαρκεί;

Η πλαστική του κόλπου γίνεται υπό αναισθησία, ώστε να μην υπάρξει κάποιος πόνος. Συνήθως η επέμβαση διαρκεί περίπου μια ώρα. Ωστόσο, η διάρκεια της επέμβασης μπορεί να διαφέρει από ασθενή σε ασθενή.

Ποια είναι η διαφορά της πλαστικής κόλπου με την πλαστική στα χείλη του αιδίου;

Η πλαστική στα χείλη του αιδίου είναι ένα άλλο είδος επέμβασης της περιοχής των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Πραγματοποιείται για να αλλάξει το μέγεθος ή το σχήμα των εσωτερικών διπλώσεων της επιδερμίδας που περιβάλει το αιδίο. Ο τοκετός μπορεί να προκαλέσει φθορά στα χείλη του αιδίου, όπως σχίσιμο ή διαστολή.

Η φθορά σε αυτή την περιοχή μπορεί να επηρεάσει και άλλες δραστηριότητες, όπως η σωματική άθληση, η σεξουαλική δραστηριότητα, ακόμη και η ένδυση ορισμένων ρούχων. Η πλαστική των χειλιών του αιδίου περιλαμβάνει τον χειρουργικό ανασχηματισμό τους και την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος ώστε να γίνει πιο άνετο και πιο όμορφο αισθητικά.

πλαστική κόλπου μετά από γέννα αιδίο

Ποια οφέλη έχει η πλαστική του κόλπου;

Υπάρχουν πολλά οφέλη που σχετίζονται με την επέμβαση της αιδιοπλαστικής έπειτα από τον τοκετό. Σε αυτά περιλαμβάνονται:

  • Σύσφιξη της περιοχής του αιδίου
  • Η αύξηση της ευαισθησίας για μια ενισχυμένη σεξουαλική εμπειρία
  • Η επαναφορά της αυτοπεποίθησης
  • Η μείωση της ακράτειας και η επαναφορά των μυών στην κανονική τους λειτουργία
  • Η βελτίωση της εμφάνισης της περιοχής

Ποιοι είναι οι πιθανοί κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν;

Όπως και με κάθε άλλη χειρουργική επέμβαση, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι και πιθανή εμφάνιση παρενεργειών που σχετίζονται με την πλαστική του κόλπου. Σε αυτούς τους κινδύνους περιλαμβάνονται:

  • Μόλυνση
  • Απώλεια της αίσθησης
  • Εμφάνιση ουλών
  • Αιμορραγία

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική χειρουργική κοιλιάς: 2+1 θεραπείες

Πλαστική μηρών: Θεραπεία ανόρθωσης στα πόδια

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.