Βιταμίνη C: 3+1 ιδιότητες στα μαλλιά

βιταμίνη c ιδιότητες

Είναι ευρέως διαδεδομένο ότι η βιταμίνη C έχει πολλές ιδιότητες για την επιδερμίδα. Έχετε όμως σκεφτεί τι μπορεί να κάνει στα μαλλιά; Η βιταμίνη C δεν είναι σημαντική μόνο για την υγεία του οργανισμού, αλλά επηρεάζει και την υγεία των μαλλιών. Τι ιδιότητες όμως έχει στα μαλλιά;

  1. Ενισχύει την λάμψη των μαλλιών

Η βιταμίνη C έχει χαμηλό ph. Τα προϊόντα με χαμηλό ph βοηθούν στην απαλότητα και τη σύσφιξη της επιφάνειας των μαλλιών. Το αποτέλεσμα είναι πιο λαμπερά μαλλιά.

  1. Ενυδάτωση

Μια από τις ιδιότητες που έχει η βιταμίνη C είναι ότι προσελκύει και «κλειδώνει» το νερό, «παγιδεύοντας» την ενυδάτωση στα μαλλιά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εξαιτίας αυτού, αποτελεί μια ιδανική προσθήκη στα leave-in conditioners.

βιταμίνη c μαλλιά

  1. Δρα ενάντια στο σπάσιμο

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την ενίσχυση κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι μια αρκετά σημαντική πρωτεΐνη για τα δυνατά και υγιή μαλλιά. Καθώς η βιταμίνη C έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μπλοκάρει τη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν οι ελεύθερες ρίζες στα μαλλιά. Έτσι, εμποδίζεται το σπάσιμο της τρίχας, καθώς και η φθορά του χρώματος των μαλλιών.

  1. Τα μαλλιά μακραίνουν γρηγορότερα

Θέλετε να μακρύνουν τα μαλλιά σας λίγο πιο γρήγορα; Τότε ξέρετε πού μπορείτε να επενδύσετε. Η βιταμίνη C διευκολύνει την ανάπτυξη των θυλάκων της τρίχας. Επιπλέον, συμβάλλει στην ενδυνάμωση και των καθαρισμό των μαλλιών. Αν τα μαλλιά σας είναι αδύναμα και ζητούν βοήθεια, ήρθε η ώρα να ενισχύσετε τη διατροφή σας, καθώς και την περιποίηση των μαλλιών σας.

Διαβάστε ακόμη:

Καρέ μαλλιά: 3+1 tips περιποίησης

Σπαστά μαλλιά: 4+1 tips περιποίησης