Πλαστική χειρουργική- Αυξητική στήθους: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία;

πλαστική αυξητική στήθους

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για μια γυναίκα που επιθυμεί να προχωρήσει σε μια πλαστική χειρουργική επέμβαση, και πιο συγκεκριμένα σε αυξητική στήθους; Στις περισσότερες περιπτώσεις η απάντησης εναπόκειται σε ατομικά και προσωπικά χαρακτηριστικά. Γυναίκες όλων των ηλικιών προχωρούν στην αύξηση του στήθους τους για διαφορετικούς λόγους.

Ελάχιστη ηλικία για πλαστική χειρουργική και αυξητική στήθους

Οι έφηβοι μπορούν να προχωρήσουν σε κάποια πλαστική χειρουργική επέμβαση, αρκεί να έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του στήθους. Στις περισσότερες γυναίκες, το στήθος αναπτύσσεται έως την ηλικία των 18 ετών. Σε ορισμένες γυναίκες, ανάπτυξη ολοκληρώνεται πιο νωρίς, ενώ σε άλλες αργότερα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον FDA, η πιο μικρή ηλικία για την αυξητική στήθους είναι:

  • 18 ετών για ενθέματα φυσιολογικού ορού
  • 22 ετών για ενθέματα σιλικόνης

πλαστική αυξητική στήθους ηλικία

Πλαστική χειρουργική και αυξητική στήθους: Ηλικιακοί παράγοντες

Όσον αφορά την πλαστική χειρουργική στήθους, και πιο συγκεκριμένα την αυξητική, οι γυναίκες διαφόρων ηλικιών συνήθως έχουν διαφορετικούς στόχους. Οι γυναίκες που διανύουν τη δεκαετία των 20 επιθυμούν την ενίσχυση του στήθους τους. Αντίθετα, οι μεγαλύτερες γυναίκες επιθυμούν την αποκατάσταση του όγκου. Σε πολλές περιπτώσεις, οι πλαστικοί χειρουργοί συστήνουν σε μια γυναίκα που σχεδιάζει να αποκτήσει παιδιά να περιμένουν κάποιο χρονικό διάστημα για την επέμβαση. Οι λόγοι πίσω από αυτή την απόφαση είναι:

  • Η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και ο θηλασμός συμβάλλουν στη χαλάρωση του στήθους
  • Σε περίπτωση mommy makeover, η ολοκλήρωση της τεκνοποίησης είναι απαραίτητη για την αποφυγή της επανάληψης της επέμβασης

Βέβαια, πολλές γυναίκες προχωρούν στην αύξηση του στήθους τους σε νεαρή ηλικία. Οι λόγοι που μπορεί μια γυναίκα να αποφασίσει να «πει το ναι» στην επέμβαση περιλαμβάνουν:

  • Τη διόρθωση του μικρού, ασύμμετρου στήθους που επηρεάζει την αυτοπεποίθηση
  • Την ευχαρίστηση των αποτελεσμάτων της επέμβασης πριν την αντικατάσταση ενθεμάτων έπειτα από τεκνοποίηση

πλαστική αυξητική στήθους θεραπεία

Η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός

Τα επίπεδα ωριμότητας έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα σε σχέση με την ηλικία, όσον αφορά την πλαστική χειρουργική και την αυξητική στήθους. Η ωριμότητα περιλαμβάνει τόσο το σωματικό, όσο και το συναισθηματικό κομμάτι. Δεν υπάρχει κάποιο μέτρο για τη συναισθηματική ωριμότητα. Οι γυναίκες θα πρέπει να λάβουν αυτή την απόφαση μόνες τους.

Γενικότερα, μια γυναίκα είναι συναισθηματικά ώριμη για την επέμβαση, όταν ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά, και περάσει κάποιο χρόνο σκεπτόμενη τους στόχους της για την επέμβαση. Για παράδειγμα, μια γυναίκα που είναι συναισθηματικά ώριμη και μπορεί να διαχειριστεί τις αλλαγές από την τοποθέτηση ενθεμάτων, θα μπορέσει να απολαύσει τα αποτελέσματα της επέμβασης.

Από την άλλη, μια γυναίκα που αποφασίζει να προχωρήσει στην επέμβαση επειδή την πιέζει ο σύντροφος της δεν είναι ακόμη συναισθηματικά ώριμη για μια τέτοια απόφαση. Άσχετα με την ηλικία μιας γυναίκας, η αυξητική στήθους δε θα πρέπει να γίνει βεβιασμένα.

Με πληροφορίες από: drvitenas.com, deserthillsplasticsurgery.com

Διαβάστε ακόμη:

Στήθος μετά από πλαστική: Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα;

Ανόρθωση στήθους με νήματα PDO: Πώς λειτουργεί;

 

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.