Πιλάτες: Πόσο βοηθητική είναι για τη μέση και τους πόνους;

πιλάτες για τη μέση

Έχετε ακούσει ποτέ ότι το πιλάτες μπορεί να είναι αρκετά βοηθητικό για τη μέση, και πιο συγκεκριμένα να δράσει ενάντια στους πόνους; Όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από πόνους στη μέση. Ο καθιστικός τρόπος ζωής, αλλά και η αυξανόμενη εξάρτηση από την τεχνολογία συμβάλλουν σε αυτό το φαινόμενο. Για τους ανθρώπους που διανύουν τη δεκαετία των 30, ο πόνος στη μέση μπορεί να είναι ένα μόνιμο πρόβλημα. Πώς μπορεί το πιλάτες να είναι βοηθητικό για τη μέση, και την ανακούφιση από τον πόνο;

Τι προκαλεί πόνους στη μέση;

Μερικές φορές τα αίτια των πόνων στη μέση δεν αφορούν τόσο τη μέση, αλλά την ανισορροπία στους γοφούς ή τη λεκάνη. Με την πάροδο του χρόνου, ακούσιες συνήθειες όπως η στήριξη στο ένα πόδι, ή ακόμη και το σταυροπόδι μπορούν να προκαλέσουν πόνο στη μέση. Οι ασκήσεις πιλάτες είναι σχεδιασμένες για να αντιμετωπίσουν πιθανές ανισσοροπίες στη στάση του σώματος.

Μπορεί κανείς να αντιληφθεί το πιλάτες ως ένα αντίδοτο για τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Η υπερβολική οδήγηση ή οι πολλές ώρες στο γραφείο μπορούν να επηρεάσουν τη στάση του σώματος και τους μύες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση πόνων. Παρομοίως, η εκτεταμένη χρήση των τηλεφώνων, αλλά και της χρήσης του υπολογιστή μπορεί να προκαλέσει μια πιο κυφωτική στάση σώματος. Οι ασκήσεις πιλάτες δίνουν έμφαση στην «ουδέτερη στάση σώματος». Το πιλάτες σέβεται την υγιή και φυσική στάση για τη μέση, καθώς και για το υπόλοιπο σώμα.

πιλάτες για τη μέση ασκήσεις

Πώς το πιλάτες βοηθάει τη μέση;

Ένα πρόγραμμα πιλάτες σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να βελτιώσει τον πόνο στη μέση με τον ίδιο τρόπο που το μασάζ μπορεί να ανακουφίσει τους πιασμένους μύες. Ωστόσο, για μέγιστα αποτελέσματα, συστήνεται η τακτική συμμετοχή σε προγράμματα πιλάτες. Τα αποτελέσματα είναι συνήθως αισθητά έπειτα από 4-6 εβδομάδες. Μόλις αρχίσετε να παρακολουθείτε μαθήματα  πιλάτες θα ξεκινήσετε άμεσα να έχετε και καλύτερη και πιο υγιή κίνηση του σώματος, ακόμη και στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Με το πιλάτες βελτιώνεται η στάση του σώματος. Επομένως, αν νιώσετε κάποια στιγμή μέσα στη μέρα ότι ρίχνετε το βάρος του σώματος σας από τη μια πλευρά, θα είστε σε θέση να το διορθώσετε επιτόπου. Εν συντομία, το πιλάτες θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε κατά την κίνηση, καθώς και να ανακουφίσετε πόνους και δυσφορία στη μέση.

Με πληροφορίες από: pilatesanytime.com

Διαβάστε ακόμη:

Σωστή στάση σώματος: 3+1 ασκήσεις

Σχοινάκι: 4+1 οφέλη για τον οργανισμό