Πατέρας και γιος: 3+1 μυστικά για πετυχημένη σχέση

πατέρας και γιος

Πατέρας και γιος. Μια ιδιόμορφη σχέση. Ορισμένες φορές, ένας πατέρας και ο γιος του το βρίσκουν δύσκολο να συνυπάρξουν μαζί. Μπορεί να έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα, ή να νιώθουν ανταγωνισμό ο ένας απέναντι από τον άλλο. Δυστυχώς, μέχρι τα πιο πρόσφατα χρόνια η κοινωνία δίδασκε στα αγόρια να μην εκφράζουν τόσο εύκολα τα συναισθήματα τους, ή να επιδιώκουν μια πιο δυνατή σχέση. Αν θέλετε όμως να μην έχετε αυτού του είδους τη σχέση με αυτό το μέλος της οικογένειας σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

  1. Αναγνωρίστε ότι ο γιος επηρεάζεται από τον πατέρα

Ένα από τα πρώτα πρότυπα που έχει ένα αγόρι είναι η σχέση του με τον πατέρα του. Όσο ένα αγόρι παρατηρεί τη σχέση που έχει ο πατέρας με τη μητέρα του, μαθαίνει σχετικά με τον σεβασμό ή τον μη σεβασμό. Επίσης μαθαίνει για τη διαχείριση των καυγάδων και την έκφραση αγάπης. Παρακολουθώντας τον πατέρα του μαθαίνει πώς να αλληλοεπιδρά με τους άλλους.

πατέρας και γιος σχέση

 

  1. Ακούστε τον γιο σας

Οι άντρες συχνά τείνουν να παρουσιάζουν λύσεις σε ένα πρόβλημα. Αν ακούσετε τον γιο σας προσεκτικά, χωρίς να ασκήσετε κριτική ή να προσφέρετε λύση κατευθείαν, μπορεί να έχει σημαντική επίδραση που θα έχετε μαζί του. Αναζητήστε ευκαιρίες να είστε με τον γιο σας. Έπειτα, αφιερώστε ένα μέρος αυτής της συζήτησης μαζί του, ώστε να μιλήσετε και να ακούσετε τις ανησυχίες του. Μπορεί τα παιδικά προβλήματα να είναι αστεία για τους ενήλικες, αλλά για τα παιδιά είναι προβλήματα. Να δείξετε υποστήριξη απέναντι του. Όταν θα αρχίσει να σας ανοίγεται, θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα έχετε έρθει κοντά, απλά ακούγοντας τον.

  1. Βρείτε χρόνο να περάσετε οι δυο σας

Ο χρόνος που περνάει ο πατέρας και ο γιος είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στο παιδί σας. Φροντίστε να προγραμματίζετε συχνά να περάσετε λίγο χρόνο μαζί. Μάθετε τα ενδιαφέροντα του και αποφασίστε να κάνετε κάποια μαζί. Θα έχετε πολύ ωραίες αναμνήσεις στο μέλλον. Όσο πιεσμένο χρόνο κι αν έχετε, είναι σημαντικό να βρίσκετε λίγο χρόνο μέσα στην εβδομάδα να τον περάσετε με τον γιο σας. Δε χρειάζεται να είναι δραστηριότητες που θα καταλαμβάνουν όλη τη μέρα. Επίσης δε χρειάζεται να κοστίζει και μια περιουσία. Θα δυναμώσετε τη σχέση σας και θα έχετε κάτι για το οποίο θα ανυπομονείτε μέσα στην εβδομάδα.

πατέρας και γιος παιχνίδι

 

  1. Δείξτε του ποιος είστε

Δε χρειάζεται όλα να περιστρέφονται γύρω από τον γιο σας. Δείξτε του ποιος είστε και μοιραστείτε μαζί του τα ενδιαφέροντα σας. Αν σας αρέσουν τα αυτοκίνητα, πηγαίνετε μαζί σε μια έκθεση, ή παρακολουθήστε αγώνες μαζί, ή ζητήστε του βοήθεια με την οργάνωση του γκαράζ. Αν σας αρέσει η μουσική πηγαίνετε σε μια συναυλία ή προσπαθήστε να μάθετε να παίζετε ένα μουσικό όργανο μαζί. Μπορεί στο μέλλον να μην έχει τα ίδια ενδιαφέροντα, αλλά θα απολαύσετε λίγο ποιοτικό χρόνο οι δυο σας.

πατέρας και γιος high five

 

  1. Η θετική συμπεριφορά

Για να μπορέσετε να δεθείτε με τον οποιοδήποτε, είναι σημαντικό να έχετε μια θετική στάση και συμπεριφορά. Αυτό περιλαμβάνει και τη σχέση με τον γιο σας. Όπως και οι υπόλοιποι άνθρωποι, έτσι κι αυτός θα θέλει να νιώθει ότι τον αγαπάτε. Ακόμη κι αν δεν νιώθετε άνετα στο να εκφράσετε τα συναισθήματα σας, μπορείτε ακόμη να δείξετε στον γιο σας ότι είστε περήφανοι για αυτόν ή να κάνετε προσπάθειες να του λέτε κάτι θετικό κάθε μέρα.

Διαβάστε ακόμη:

Τι σκέφτεται ένας ερωτευμένος άντρας; 5+1 αλήθειες

Συνήθειες που έχουν 7 επιτυχημένοι άνδρες