Τι σκέφτεται ένας ερωτευμένος άντρας; 5+1 αλήθειες

τι σκέφτεται ένας ερωτευμένος άντρας

Τι μπορεί να σκέφτεται ένας ερωτευμένος άντρας; Γιατί δεν ξέρουν τι θέλουν; Αυτά τα ερωτήματα, ίσως λίγο σεξιστικά, βασανίζουν τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες. Ποια είναι όμως η απάντηση;

  1. Δεν υπάρχει μια μόνο απάντηση στο πώς σκέφτονται οι άντρες

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση για το τι σκέφτεται ένας ερωτευμένος άντρας. Για κάθε 10 άντρες που φοβούνται τη δέσμευση, υπάρχουν άλλοι 10 που είναι αθεράπευτα ρομαντικοί. Να θυμάστε: Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, έχει διαφορετικά ερεθίσματα και σκέφτεται και δρα με διαφορετικό τρόπο στις σχέσεις του. Την απάντηση του πώς σκέφτεται μπορεί να τη δώσει μόνο ο ίδιος.

τι-σκεφτεται-ενας-ερωτευμενος-αντρας

  1. Οι άνδρες και οι γυναίκες δεν είναι διαφορετικοί

Ακόμη και σήμερα, υπάρχει ένας διαχωρισμός στον τρόπο που μεγαλώνουν τα αγόρια με τα κορίτσια. Ενώ τα αγόρια τους διδάσκουν περισσότερο τεχνικά ζητήματα, εστιάζουν στα κορίτσια στην έκφραση των συναισθημάτων τους. Αυτό μπορεί να έχει επιδράσεις στον τρόπο που θα συμπεριφέρονται και θα σκέφτονται όταν μεγαλώσουν. Οι γυναίκες δηλαδή δεν είναι καλύτερες στην έκφραση των συναισθημάτων τους, ούτε οι άνδρες πιο λογικοί. Είναι σημαντικό να σταματήσουν να γίνονται διακρίσεις με βάση το φύλο και τα στερεότυπα. Μην κάνετε υποθέσεις απλά επειδή είναι άνδρας.

  1. Ορισμένοι άνδρες φοβούνται τη δέσμευση και την οικειότητα

Και ορισμένες γυναίκες το ίδιο. Δεν έχει σημασία το φύλο. Ορισμένοι άνθρωποι φοβούνται να ερωτευτούν επειδή φοβούνται την πιθανότητα να πληγωθούν. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφεύγουν τις σοβαρές σχέσεις. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε σε άσχημες σχέσεις στο παρελθόν, ή ακόμη και σε κακές σχέσεις κατά την παιδική ηλικία.

ερωτευμένος άντρας ζευγάρι

 

  1. Δεν ενθαρρύνονται να μιλούν για τα συναισθήματα τους

Δεν είναι αλήθεια ότι οι άντρες δεν μιλούν για τα συναισθήματα τους. Είναι ακόμη ένα στερεότυπο. Ορισμένες φορές, μπορεί απλά να δυσκολεύονται να τα εκφράσουν. Όπως και ορισμένες γυναίκες. Αν γνωρίζετε έναν άντρα που δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματα του, προσπαθήστε να τον ενθαρρύνετε. Κάντε του ερωτήσεις που θα τον βοηθήσουν να ανοιχτεί. Δείξτε ευγνωμοσύνη όταν το κάνει, ακόμη κι αν σας είναι δύσκολο να τα ακούσετε. Δημιουργήστε ένα θετικό περιβάλλον που θα είναι ένας ελεύθερος χώρος έκφρασης. Κάντε το ίδιο και για μια γυναίκα που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.

  1. Οι άνδρες δε γνωρίζουν τι θέλουν οι γυναίκες

Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα. Κανείς δε γνωρίζει τι μπορεί να θέλει ο άλλος, εκτός κι αν το εκφράζει ευθέως. Όπως και οι υπόλοιποι, έτσι και οι άντρες δεν μπορούν να διαβάζουν τη σκέψη. Αν δεν εκφράζετε τα θέλω σας, πώς περιμένετε να τα καταλάβουν οι άλλοι; Αν πιστεύετε ότι ο σύντροφος σας δεν καλύπτει τις ανάγκες σας, παρά τα σημάδια που του δίνετε, μιλήστε του για αυτές. Κατά πάσα πιθανότητα δε θα ξέρει ποιες είναι. Η συζήτηση θα κάνει τη διαφορά. Μην ελπίζετε ότι «απλά θα ξέρει».

τι-σκεφτεται-ενας-ερωτευμενος-αντρας

  1. Ο αντρικός εγκέφαλος δεν είναι μυστήριο

Η κατανόηση των αντρών δεν έχει να κάνει με το να διαβάζετε για την «αντρική ψυχολογία». Στο τέλος της μέρας, ο κάθε άντρας είναι διαφορετικός. Αν θέλετε να μάθετε τι σκέφτεται ένας ερωτευμένος άντρας ή ένας άντρας σε μια σχέση, απλά ρωτήστε τον.

Να θυμάστε

Οι άντρες είναι κι αυτοί άνθρωποι. Θέλουν να τους κάνετε κοπλιμέντα, να τους φροντίζετε, να τους ενθαρρύνετε να είναι η καλύτερη έκδοση του εαυτού τους, να τους ακούτε και να τους αγαπάτε.

Διαβάστε ακόμη:

3+1 tips για το πώς να φλερτάρει ένας ντροπαλός άντρας

Φάκελος σεξ: Συμβουλές για ερωτικό μασάζ