Θεραπεία PRP: Είναι αποτελεσματική για την τριχόπτωση;

prp για τριχόπτωση

Η θεραπεία PRP είναι μια θεραπεία που χρησιμοποιούν οι γιατροί για να επιταχύνουν την ανάρρωση σε διάφορες περιοχές του σώματος. Μπορεί η θεραπεία PRP να είναι αποτελεσματική για την τριχόπτωση; Οι γιατροί εφαρμόζουν αυτή τη θεραπεία σε περίπτωση ανδρογενετικής αλωπεκίας, μιας συνηθισμένης πάθησης που προκαλεί την συρρίκνωση των θυλάκων των τριχών. Στους άνδρες, έχει την απλή ονομασία της εμφάνισης της φαλάκρας.

Παρά το γεγονός ότι η θεραπεία PRP είναι μια σχετικά καινούργια προσέγγιση, επιστημονικές έρευνες αναφέρουν ότι μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη των μαλλιών.

prp για τριχόπτωση αντιμετώπιση

Τι είναι η θεραπεία PRP;

Για να καταλάβετε πώς λειτουργεί η θεραπεία PRP, είναι σημαντικό να έχετε στον νου σας τον ρόλο των αιμοπεταλίων στην ανάρρωση. Τα αιμοπετάλια, είναι ένα συστατικό του αίματος, μαζί με τα ερυθρά και τα λευκά αιμοσφαίρια. Όταν ένας άνθρωπος τραυματιστεί, τα αιμοπετάλια είναι από τις πρώτες ουσίες του οργανισμού που θα φτάσουν στην πληγή για να σταματήσουν την αιμορραγία και να ενισχύσουν την ανάρρωση.

Για την θεραπεία PRP, ένας ειδικός αντλεί δείγμα αίματος από τον οργανισμό. Στη συνέχεια, το τοποθετεί σε ένα μηχάνημα που ονομάζεται φυγόκεντρος. Αυτό το μηχάνημα γυρίζει σε μεγάλη ταχύτητα, διαχωρίζοντας τα συστατικά του αίματος. Ο ειδικός στη συνέχεια αντλεί τα αιμοπετάλια και τα τοποθετεί στις περιοχές που θα πραγματοποιηθεί θεραπεία.

Η θεραπεία PRP περιέχει μια σειρά από θεραπευτικά στοιχεία και πρωτεΐνες που επιταχύνουν την αποκατάσταση των ιστών. Ορισμένοι τύποι τριχόπτωσης προκύπτουν από τη ζημιά των θυλάκων της τρίχας. Με βάση αυτό, οι ερευνητές υπέθεσαν ότι η θεραπεία PRP μπορεί να βοηθήσει στην επαναφορά των τριχών, αντιστρέφοντας τη διαδικασία που προκύπτει από την ανδρογενετική αλωπεκία.

prp για τριχόπτωση θεραπεία

Πόση διάρκεια έχουν τα αποτελέσματα;

Η PRP δεν αποτελεί μια θεραπεία για τις παθήσεις που προκαλούν τριχόπτωση. Για αυτό το λόγο, ο ασθενής θα πρέπει να επαναλάβει τις συνεδρίες για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα. Ο αριθμός των συνεδριών, καθώς και η συχνότητα τους εξαρτάται από την κατάσταση της κεφαλής του ασθενή, καθώς και από τα αποτελέσματα της αρχικής θεραπείας.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική στήθους σε άντρες: Διόρθωση της γυναικομαστίας

Πλαστική αυτιών: 6+1 tips για γρήγορη ανάρρωση

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.