Σπιτική γρανίτα καρπούζι: Φτιάξτε την μόνοι σας

γρανίτα καρπούζι

Το καλοκαίρι έχουμε ανάγκη από δροσιστικά αναψυκτικά. Οι γρανίτες αποτελούν ένα από τα αγαπημένα ροφήματα τόσο των μικρών, όσο και των μεγάλων παιδιών. Συνώνυμο του καλοκαιριού είναι και το καρπούζι. Τι θα λέγατε λοιπόν για μια γρανίτα καρπούζι; Σας παρουσιάζουμε μια εύκολη συνταγή που μπορείτε να την κάνετε σπίτι σας.

Συνταγή για γρανίτα καρπούζι

γρανίτα καρπούζι

Υλικά

  • 1½ κιλό ψίχα καρπουζιού (ζυγισμένη χωρίς φλούδα και κουκούτσια)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
  • χυμός από ½ λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 κουτ. σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο ή γρεναδίνη ή σιρόπι ρόδι

γρανίτα καρπούζι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνω τη ζάχαρη με το νερό και βράζω για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Προσθέτω το χυμό λεμονιού και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
  2. Βάζω λίγο λίγο το καρπούζι σε ένα μπλέντερ και πολτοποιώ καλά. Ρίχνω τον πολτό σε ένα μπολ. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλο το καρπούζι.
  3. Ρίχνω στο μπολ με τον πολτό του καρπουζιού, το κρύο σιρόπι και το σιρόπι τριαντάφυλλο και ανακατεύω πολύ καλά.
  4. Ρίχνω το μείγμα σε ένα σκεύος (κατά προτίμηση μεταλλικό) και βάζω την γρανίτα στο ψυγείο. Μετά από 1½ ώρα βγάζω τη γρανίτα από το ψυγείο και με ένα πηρούνι «ξύνω» για να γίνει το μίγμα «ψιχουλιαστό».
  5. Ξαναβάζω τη γρανίτα στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.
  6. Σερβίρω σε μπολ ή χωνάκι και αν θέλω ραντίζω με λίγο έξτρα σιρόπι τριαντάφυλλο.

 

Διαβάστε ακόμη:

Εύκολα κοκτέιλ για να απολαύσεις στο μπαλκόνι σου

Γαρίδες τηγανιτές: Εύκολη και γρήγορη συνταγή