Γαρίδες τηγανιτές: Εύκολη και γρήγορη συνταγή

γαρίδες τηγανιτές

Οι γαρίδες αποτελούν ένα υγιεινό και θρεπτικό γεύμα, ενώ για πολλούς ανήκει στα αγαπημένα θαλασσινά. Οι γαρίδες τηγανιτές, πέρα από ένα λαχταριστό γεύμα, μπορούν να αποτελέσουν και μια νόστιμη λιχουδιά. Παρακάτω, θα βρείτε το μυστικό της επιτυχίας για τις τηγανιτές γαρίδες. Ετοιμάστε τες και καλέστε τους φίλους σας να τις φάτε, πίνοντας σπιτικά κοκτέιλ που θα βρείτε εδώ. Πιστέψτε μας, θα τους καταπλήξετε.

Συνταγή για γαρίδες τηγανιτές

γαρίδες τηγανιτές

Υλικά

• ½ kg άψητες γαρίδες jumbo, καθαρισμένες, με άθικτες τις ουρές
• 1/3 κούπας αλεύρι
• ¾ κουταλιά του γλυκού αλάτι
• ½ κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
• 3 μεγάλα αυγά
• 1 ½ κούπα φρυγανιά τριμμένη
• 1 κούπα ελαιόλαδο (ή κάποιο λάδι της αρεσκείας σας για τηγάνισμα)

γαρίδες τηγανιτές

Εκτέλεση

1. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μεσσαίο μπολ. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα άλλο μεσαίο μπολ. Βυθίστε τις γαρίδες στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε τες καλά. Βυθίστε τις γαρίδες στα αυγά, κι έπειτα στη φρυγανιά, μέχρι να καλυφθούν καλά όλες οι πλευρές της γαρίδας.
2. Ρίξτε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι. Αφήστε το λάδι να καεί στους 180 βαθμούς. Χωρίστε τις γαρίδες σε παρτίδες και ρίξτε τες στο τηγάνι. Αφήστε την κάθε πλευρά να τηγανιστεί για περίπου 1 λεπτό. Αφαιρέστε τις γαρίδες από το τηγάνι και τοποθετήστε τες σε ένα μπολ με χαρτοπετσέτες για να στραγγίσει το λάδι.
3. Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα πιάτο. Αν θέλετε, τοποθετήστε ένα dip της αρεσκείας σας για πιο πλούσια γεύση. Εμείς προτείνουμε teriyaki sause.

Διαβάστε ακόμη:

Πόνος στο στομάχι από άγχος; Tips ανακούφισης

Θες γλυκό; Κάνε cheesecake oreo