Πεινάσατε; Δοκιμάστε μπιφτέκι λαχανικών στο φούρνο

μπιφτέκι λαχανικών

Το τελευταίο διάστημα έχετε βαρεθεί να τρώτε κρέας ή μήπως το αποφεύγετε; Το μπιφτέκι λαχανικών αποτελεί μια ιδανική λύση για εσάς που δεν τρώτε κρέας. Είναι αρκετά γευστικό, ελαφρύ και εύκολο να το φτιάξει κανείς. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μια νόστιμη συνταγή για λαχταριστό μπιφτέκι λαχανικών.

Υλικά 12-14 μπιφτεκάκια:

  • 2-3 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 3-4 μέτρια καρότα βρασμένα
  • 2 κολοκυθάκια βρασμένα
  • 1 μελιτζάνα τσακώνικη βρασμένη
  • 1 μικρό μπρόκολο βρασμένο
  • 1,5 κούπα αρακά με καλαμπόκι βρασμένο
  • 1-2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ σάλτσα ή τριμμένη ντομάτα
  • λίγο άνηθο, κρεμμυδάκι, μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλατοπίπερο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1,5 ποτήρι νερού φρυγανιά τριμμένη
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα

μπιφτέκι λαχανικών

Εκτέλεση:

  1. Αφού έχουμε βράσει όλα τα λαχανικά ώστε να καρφώνονται εύκολα, λιώνουμε με το πιρούνι ή το μούλτι τα λαχανικά και την πατάτα.
  2. Ρίχνουμε σε μεγάλο και βαθύ μπολ τα παραπάνω και προσθέτουμε τον αρακά, την ψιλοκομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι, τα μυρωδικά, το κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
  3. Ρίχνουμε και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα (αν δεν πλάθονται τα μπιφτέκια καλά προσθέτουμε κι άλλη φρυγανιά). Μπορούμε να αποθηκεύσουμε μέρος αυτών στην κατάψυξη και να το χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη στιγμή.
  4. Απλώνουμε σε ταψί λαδόκολλα και αφού πλάσουμε τα μπιφτέκια μας (τα κάνουμε ό,τι μέγεθος επιθυμούμε) τα περνάμε από τη φρυγανιά και τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε περίπου για 15 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς).

Πηγή: diatrofi.gr

Διαβάστε ακόμη:

Συμβουλές για σωστή διατροφή για παιδιά δημοτικού

Συνταγή για την παρέα: Φτερούγες κοτόπουλο στο φούρνο