Γυμναστική με στατικό ποδήλατο: 3+1 οφέλη

στατικό ποδήλατο

Η γυμναστική με στατικό ποδήλατο είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να κάψετε θερμίδες και σωματικό λίπος, ενώ ταυτόχρονα ενισχύετε την καρδιά, τα πνευμόνια και τους μύες. Σε σχέση με άλλες μεθόδους γυμναστικής, το στατικό ποδήλατο πιέζει λιγότερο τις αρθρώσεις, ενώ αποτελεί μια πολύ καλή αερόβια άσκηση . Ποια είναι όμως τα οφέλη που έχει το στατικό ποδήλατο;

 1. Αποτελεσματική αερόβια άσκηση

Το στατικό ποδήλατο, αποτελεί μια αερόβια άσκηση. Επομένως έχει τα οφέλη που έχουν και οι υπόλοιπες αερόβιες ασκήσεις. Ενισχύεται η κυκλοφορία του αίματος και του οξυγόνου μέσα στο σώμα. Τι σημαίνει αυτό;

 • Καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου
 • Μειωμένη πίεση του αίματος
 • Καλύτερος ύπνος
 • Βελτιωμένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα
 • Δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα
 • Καλύτερη διάθεση
 • Μειωμένα επίπεδα άγχους
 • Περισσότερη ενέργεια

στατικό ποδήλατο

 

 1. Δυναμώνει τα πόδια και τους μύες του σώματος

Με το στατικό ποδήλατο μπορείτε να αποκτήσετε δύναμη στα πόδια και το κάτω μέρος του σώματος, ιδιαίτερα αν κάνετε ποδήλατο με υψηλή αντίσταση. Η κίνηση στο pedal, βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών των ποδιών. Επιπλέον, γυμνάζει και τους μύες του κορμού, της πλάτης και των γλουτών.  Αν χρησιμοποιήσετε ποδήλατο με χερούλια, θα μπορέσετε να γυμνάσετε τους μύες του πάνω μέρος του σώματος. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι δικέφαλοι, οι τρικέφαλοι και οι ώμοι.

 1. Επιτρέπει να αυξομειώνετε την ένταση

Το στατικό ποδήλατο σας επιτρέπει να κάνετε εκρήξεις αυξημένης έντασης ανά διαστήματα. Αυτού του είδους η άσκηση σας επιτρέπει να καίτε περισσότερες θερμίδες σε λιγότερη ώρα και ανεβάζει τα επίπεδα της αντοχής σας.

Τα στατικά ποδήλατα έχουν διάφορα επίπεδα αντίστασης. Επομένως, μπορείτε να επιλέξετε το πόσο μεγάλη θα είναι η αντίσταση ανά πάσα στιγμή.

στατικό ποδήλατο

 1. Μπορεί να αποτελέσει ένα ήπιο είδος άσκησης

Η γυμναστική στο στατικό ποδήλατο αποτελεί ένα ήπιο είδος άσκησης, που απαιτούνται ήπιες κινήσεις για την ενδυνάμωση των οστών και των αρθρώσεων, χωρίς να ασκείται σε αυτά πολύ μεγάλη πίεση. Αυτό αποτελεί μια καλή εναλλακτική για αυτούς που υποφέρουν από προβλήματα στις αρθρώσεις.

Στους αστραγάλους, τα γόνατα, τους γοφούς και τις αρθρώσεις ασκείται μεγάλο στρες κατά τη διάρκεια του jogging, των αναπηδήσεων ή άλλων αερόβιων ασκήσεων. Επειδή τα πόδια δε σηκώνονται από τα pedal, αυτή η εναλλακτική είναι πιο ήπια για τις αρθρώσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Προπόνηση δύναμης: 3+1 ασκήσεις

4+1 ασκήσεις για γυμναστική με βάρη