Κάστανα: 3+1 οφέλη για τον οργανισμό

κάστανα οφέλη οργανισμό

Τι οφέλη έχουν τα κάστανα για τον οργανισμό; Τα κάστανα σηματοδοτούν το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν είτε παιδικές, είτε ενήλικες μνήμες να τρώνε κάστανα κοντά σε μια σόμπα ή ένα τζάκι. Λίγοι όμως γνωρίζουν τι μπορούν να προσφέρουν.

  1. Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών

Τα κάστανα περιέχουν έναν μεγάλο αριθμό αντιοξειδωτικών. Σε αυτά περιλαμβάνεται η βιταμίνη C,καθώς και διάφορες φυτικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων και της πολυφαινόλης, αλλά και του γαλλικού οξέος και ταννίνη. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά προστατεύουν τα κύτταρα από τη φθορά και συμβάλλουν στην προστασία ενάντια των χρόνιων ασθενειών.

  1. Πλούσια σε φυτικές ίνες

Τα κάστανα είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικών ενώσεων, που ενισχύσουν τον μεταβολισμό. Οι ίνες λειτουργούν και ως πρεβιοτικό , ενισχύοντας τα βακτήρια του εντέρου και συμβάλλοντας στη διατήρηση της υγείας και καλής λειτουργείας του εντέρου.

κάστανα οφέλη

  1. Συμβάλλουν στην ενέργεια του οργανισμού

Ενώ τα αμύγδαλα και τα φιστίκια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, τα κάστανα περιέχουν υδατάνθρακες,  που μεταβολίζονται  πιο αργά από τον οργανισμό, ως σταθερή λήψη ενέργειας.

  1. Συμβάλλουν στην υγεία των οστών

Ο χαλκός και το μαγνήσιο δεν είναι πάντα τα πρώτα πράγματα που σκέφτεται κάποιος για την υγεία των οστών. Ωστόσο, ο χαλκός είναι αρκετά σημαντικός στη διαδικασία που το σώμα απορροφά τον σίδηρο, ενισχύοντας την ανάπτυξη και υγεία των οστών, καθώς και του ανοσοποιητικού συστήματος. Το μαγνήσιο είναι αρκετά σημαντικό για τη δύναμη των οστών και παρέχει μια μεγάλη σειρά από οφέλη για την υγεία. Αυτά τα βασικά θρεπτικά συστατικά περιέχονται στα κάστανα, αποτελώντας μια καλή πηγή αυτών των μεταλλικών στοιχείων και ενισχύοντας τα οφέλη για τον οργανισμό.

Διαβάστε ακόμη:

Σαγκρία: Συνταγή για τις βραδιές του φθινοπώρου

Υγιεινά σνακ για το γραφείο: 5+1 προτάσεις