Αποκατάσταση θηλής έπειτα από μαστεκτομή: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

αποκατάσταση θηλής

Αν είχατε αφαιρέσει μια ή περισσότερες θηλές κατά τη διάρκεια της μαστεκτομής, μπορείτε να προχωρήσετε στην αποκατάσταση της θηλής, καθώς και της περιθηλαίας (της σκουρόχρωμης περιοχής γύρω από τις θηλές). Ορισμένοι βρίσκουν την επέμβαση αποκατάστασης της θηλής ως ένα βασικό τελικό βήμα στη διαδικασία αποκατάστασης του μαστού. Άλλοι πάλι όχι. Η επιλογή είναι καθαρά προσωπική και μπορεί κανείς να πάρει το χρόνο του για να αποφασίσει.

Οι πλαστικοί χειρούργοι συστήνουν ένα διάστημα αναμονής τουλάχιστον 4 μηνών έπειτα από την επέμβαση αποκατάστασης του μαστού για την αποκατάσταση της θηλής ή τη δημιουργία τατουάζ θηλής. Αυτό θα δώσει την ευκαιρία στο στήθος να αναρρώσει πλήρως και να πάρει την τελική του θέση στο σώμα. Επιπλέον, αυτή η αναμονή θα δώσει την ευκαιρία σε μια γυναίκα να δει αν είναι ευχαριστημένη με την μέχρι τότε επαναφορά του στήθους.

Όπως και με το υπόλοιπο στήθος, έτσι και με την επαναφορά τις θηλής, οι επιλογές που υπάρχουν είναι περισσότερες από μια. Αυτές είναι:

  1. Χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης θηλής

Η χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης της θηλής συνήθως είναι μια επέμβαση που χρησιμοποιεί επιδερμίδα από κάποιο άλλο σημείο του στήθους, για την τοποθέτηση της στο σημείο της θηλής. Σε μεταγενέστερο στάδιο, θα πραγματοποιηθεί είδος τατουάζ στη θηλή για την προσθήκη χρώματος και τη δημιουργία της περιθηλαίας.

Το βασικό προτέρημα της αποκατάστασης της θηλής με χειρουργική μέθοδο είναι ότι χαρίζει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα και εμφάνιση στο στήθος.

Το μειονέκτημα είναι ότι αποτελεί μια ακόμη επέμβαση, σε μια περίοδο που μια γυναίκα μπορεί να έχει κουραστεί από τις πολλές επεμβάσεις, Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου, η θηλή μπορεί να γίνει πιο επίπεδη.

Επιλέον, μια γυναίκα χάνει την αίσθηση του στήθους της έπειτα από την μαστεκτομή και την αποκατάσταση στήθους. Το ίδιο ισχύει και για την αποκατάσταση και την αίσθηση της θηλής.

αποκατάσταση θηλής μαστεκτομή

  1. 3D τατουάζ θηλής

Το 3D τατουάζ θηλής αποτελεί ένα ιατρικό τατουάζ που δίνει μια ρεαλιστική εμφάνιση των θηλών. Ωστόσο, στην αφή είναι επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες γυναίκες στρέφονται στα 3D τατουάζ θηλής αντί για μια επέμβαση αποκατάστασης. Αρκετοί πλαστικοί χειρούργοι συστήνουν τα τατουάζ θηλής αντί για τη χειρουργική αποκατάσταση. Το τατουάζ θηλής πραγματοποιείται επίσης για την ενίσχυση των αποτελεσμάτων της χειρουργικής αποκατάστασης της θηλής.

Μερικά από τα οφέλη που έχει η αποκατάσταση μέσω τατουάζ είναι:

  • Αποφυγή επέμβασης και δημιουργίας ουλών
  • Πιο γρήγορη διαδικασία ανάρρωσης

Ποιες γυναίκες είναι οι κατάλληλες υποψήφιοι για την αποκατάσταση θηλής μέσω τατουάζ 3D;

Οι κατάλληλες υποψήφιες συνήθως όσες γυναίκες έχουν προχωρήσει σε αποκατάσταση στήθους έπειτα από μαστεκτομή είτε με ενθέματα, είτε με τατουάζ. Ωστόσο, ΔΕΝ είναι κατάλληλες υποψήφιες οι γυναίκες που:

  • Θεραπείες με ακτινοβολία ή χημειοθεραπείες έχουν επηρεάσει την επιδερμίδα του στήθους
  • Η επιδερμίδα του στήθους έγινε πολύ λεπτή όταν αφαιρέθηκε ιστός κατά τη διάρκεια της μαστεκτομής
  • Υπάρχει ιστορικό μολύνσεων των περιοχών του στήθους

αποκατάσταση θηλής μαστεκτομή

Προσθετικά στήθους και θηλών

Τα προσθετικά στήθους κα θηλών είναι ακόμη μια επιλογή αν δεν επιθυμείτε, δεν μπορείτε ή δεν έχετε αποφασίσει ακόμη σχετικά με την επέμβαση αποκατάστασης του στήθους, εφόσον θέλετε να έχετε την εικόνα του στήθους σας. Τα προσθετικά των θηλών, αλλά και του στήθους δείχνουν όπως το φυσικό στήθος. Μπορείτε να τα φοράτε και να τα αφαιρείτε όποτε το επιθυμείτε.

Διαβάστε ακόμη:

Αποκατάσταση στήθους μετά από μαστεκτομή: Τι επιλογές υπάρχουν;

Αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή: Είναι κατάλληλη για εσάς;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.