Πλαστική χειρουργική στο στήθος: Πώς θα καταλάβετε ότι χρειάζεστε ανόρθωση;

πλαστική χειρουργική στο στήθος

Η πλαστική χειρουργική στο στήθος για την ανόρθωση του, ονομάζεται αλλιώς και μαστοπηξία. Είναι μια χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιείται από έναν πλαστικό χειρούργο για την αλλαγή του σχήματος του στήθους. Κατά τη διάρκεια της ανόρθωσης του στήθους, αφαιρείται η περίσσεια επιδερμίδας και ανασχηματίζεται ο ιστός του στήθους για την ανύψωση του.

Η ανόρθωση του στήθους δεν μπορεί να αλλάξει το μέγεθος του στήθους. Μπορεί όμως να πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με μια επέμβαση αυξητικής ή μείωσης στήθους.

πλαστική χειρουργική στήθος

Γιατί επιλέγεται η πλαστική χειρουργική στο στήθος για την ανόρθωση του;

Με την πάροδο το χρόνου στο στήθος αλλάζει, δηλαδή χάνει την ελαστικότητα και τη σταθερότητα του. Ωστόσο, πέρα από την πάροδο του χρόνου υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που αλλάζει το στήθος. Μερικοί από αυτούς είναι:

  1. Εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι σύνδεσμοι που υποστηρίζουν το στήθος μπορεί να διασταλούν καθώς το στήθος βαραίνει και είναι πιο γεμάτο. Η διαστολή αυτή μπορεί να συμβάλλει στην χαλάρωση του στήθους έπειτα από την εγκυμοσύνη, είτε αποφασίσετε να θηλάσετε, είτε όχι.

  1. Αλλαγές στο σωματικό βάρος

Οι αλλαγές του σωματικού βάρους μπορούν να προκαλέσουν τη διαστολή τον συνδέσμων του στήθους με αποτέλεσμα να χάσει την ελαστικότητα του.

  1. Βαρύτητα

Με την πάροδο του χρόνου, η βαρύτητα προκαλεί τη διαστολή των συνδέσμων του στήθους και τη χαλάρωση

πλαστική χειρουργική στο στήθος ανόρθωση

Τι μπορεί να επιφέρει η πλαστική χειρουργική στο στήθος για την ανόρθωση του;

Η ανόρθωση στήθους μπορεί να μειώσει τη χαλάρωση και να ανυψώσει τη θέση των θηλών και της σκουρόχρωμης περιοχής γύρω από αυτή (περιθηλαία). Κατά τη διάρκεια της επέμβασης υπάρχει η περίπτωση να μειωθεί το μέγεθος της περιθηλαίας, προκειμένου να είναι σε σωστή αναλογία με το νέο σχήμα του στήθους.

Πώς θα καταλάβετε ότι το στήθος σας χρειάζεται ανόρθωση;

Ενώ ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι η ανόρθωση στήθους είναι κατάλληλη για εσάς είναι να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο πλαστικό χειρούργο, υπάρχουν μερικά ερωτήματα που μπορείτε να θέσετε στον εαυτό σας για να έχετε μια γενική εικόνα σχετικά με τον τρόπο που μπορεί να ενισχύσει το σχήμα του στήθους σας. Τα ερωτήματα αυτά είναι:

  1. Οι θηλές μου «δείχνουν προς τα κάτω;»

Καθώς διαστέλλεται η επιδερμίδα στη βάση του στήθους και αρχίζει να χαλαρώνει, το βάρος του ιστού του στήθους «τραβά» τις θηλές προς τα κάτω. Η ανόρθωση στήθους μπορεί να επανατοποθετήσει τον ιστό του στήθους, ώστε οι θηλές να «κοιτούν» προς τα κάτω.

  1. Η θηλή/περιθηλαία βρίσκεται κάτω από την πτυχή του στήθου;

Ένα χαρακτηριστικό που κοιτούν συνήθως οι πλαστικοί χειρούργοι όταν αξιολογούν την καταλληλόλητα ενός υποψηφίου για ανόρθωση στήθους είναι η θέση της θηλής/περιθηλαίας σε σχέση με την πτυχή κάτω από το στήθος.

πλαστική χειρουργική στο στήθος τιμή

  1. Είστε ικανοποιημένοι με το μέγεθος του στήθους σας όταν φοράτε σουτιέν;

Η ανόρθωση στήθους δεν μπορεί να αλλάξει από μόνη της το μέγεθος του στήθους. Η ανόρθωση θα δώσει μια πιο γεμάτη, πιο στρογγυλή όψη στο στήθος σας. Ωστόσο, αν επιθυμείτε ένα πιο μεγάλο ή πιο μικρό μέγεθος για το στήθος σας, ο συνδυασμός  της ανόρθωσης με την αυξητική ή τη μείωση στήθους ίσως είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

  1. Είναι το στήθος ασύμμετρο;

Καθώς η ανόρθωση στήθους ανασχηματίζει τον ιστό του στήθους και διορθώνει τη χαλάρωση, η επέμβαση ανόρθωσης ίσως είναι αρκετά αποτελεσματική στη βελτίωση της συμμετρίας του στήθους. Ένας εξειδικευμένος πλαστικός χειρούργος μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορες μεθόδους για να αποκαταστήσει το στήθος σε ένα πιο συμμετρικό σχήμα.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική στήθους: Οι λόγοι που επιλέγεται η μείωση του

Αποκατάσταση στήθους μετά από μαστεκτομή: Τι επιλογές υπάρχουν;

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.