Μείωση στήθους: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

μείωση στήθους

Η μείωση στήθους αποτελεί ένα είδος χειρουργικής για την αφαίρεση του επιπλέον στήθους, των ιστών και της επιδερμίδας από τους μαστούς. Αν έχετε μεγάλο στήθος που είναι δυσανάλογο με το υπόλοιπο σώμα σας και σας προκαλεί πόνο στον αυχένα, την πλάτη, τη μέση ή άλλα συμπτώματα, ίσως έχετε σκεφτεί να προβείτε σε μια επέμβαση αφαίρεσης στήθους.

Οι περισσότερες γυναίκες που προχωρούν σε μια επέμβαση μείωσης στήθους είναι αρκετά ικανοποιημένες με τα αποτελέσματα. Οι άνδρες προβαίνουν επίσης σε διαδικασία μείωσης στήθους, αν αντιμετωπίζουν κάποια πάθηση όπως η γυναικομαστία.

Αν και συνηθισμένη, είναι μια σημαντική επέμβαση. Για αυτό τον λόγο, θα πρέπει να γνωρίζετε τα οφέλη, πιθανές επιπλοκές, αλλά και τι χρειάζεται για ταχεία ανάρρωση.

μείωση στήθους επέμβαση

Συμβουλευτική για τη μείωση στήθους

Πριν από την επέμβαση, θα συναντήσετε τον χειρούργο σας για να μιλήσετε για το ιατρικό ιστορικό σας, συμπεριλαμβανομένου αν είχατε ποτέ αφαιρέσει κάποιο κομμάτι από το στήθος σας ή αν είχατε ποτέ κάποια πάθηση που να το επηρεάζει. Ο χειρούργος επίσης θα ρωτήσει για το ιατρικό ιστορικό της οικογένειας σας.

Να είστε τελείως ανοιχτοί σχετικά με το ιστορικό σας αλλά και τους λόγους που επιθυμείτε μια μείωση στήθους. Να είστε έτοιμοι να συζητήσετε τα συναισθηματικά ζητήματα που είχατε αντιμετωπίσει σχετικά με το στήθος σας, πώς αισθάνεστε σωματικά, αλλά και ποιες άλλες παθήσεις είχατε γενικότερα.

Ο χειρούργος θα τραβήξει φωτογραφίες από το στήθος σας, θα το μετρήσει και θα συζητήσει μαζί σας σχετικά με το πόσο ιστός πρέπει να αφαιρεθεί για να πετύχετε τον στόχο σας. Θα συζητήσετε ακόμη σχετικά με την κατάλληλη προετοιμασία για το χειρουργείο, αλλά και την ανάρρωση σας.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συμβουλευτικής, ο γιατρός θα σας ρωτήσει σχετικά με τις συνήθειες σας, συμπεριλαμβανομένου και το αν καπνίζετε και αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή. Ίσως χρειαστεί να σταματήσετε το κάπνισμα για ένα διάστημα πριν το χειρουργείο, για να διασφαλίσετε μια καλή ανάρρωση. Μπορεί να χρειαστεί αν σταματήσετε την λήψη κάποιας φαρμακευτικής αγωγής, όπως οι ασπιρίνες. Ο χειρούργος σας θα σας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες σχετικά με το τι χρειάζεται να κάνετε.

μείωση στήθους μικρό

Πώς να προετοιμαστείτε για την επέμβαση μείωσης στήθους

Θα χρειαστεί να είστε σε καλή σωματική κατάσταση για να βεβαιωθείτε ότι θα αναρρώσετε γρήγορα. Αυτό θα το πετύχετε αν ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού σας.

Πριν την επέμβαση, θα πρέπει να ετοιμάσετε το σπίτι σας για την ανάρρωση. Αυτά που θα πρέπει να έχετε στο σπίτι σας είναι:

  • Αρκετό πάγο ή κρύες κομπρέσες
  • Γάζες και καθαρές πετσέτες
  • Χαλαρά και άνετα ρούχα
  • Ειδικές κρέμες που θα σας προτείνει ο γιατρός σας

Μπορεί να χρειαστεί να έχετε κάποιον συνοδό για να σας μεταφέρει από και προς το νοσοκομείο- κλινική που θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση.

Διαδικασία ανάρρωσης

Να υπολογίζετε να πάρετε περίπου μια εβδομάδα άδεια από τη δουλειά σας ή το σχολείο. Ορισμένοι ασθενείς μπορεί να χρειαστεί να πάρουν δυο εβδομάδες άδεια για ανάρρωση. Ο χειρούργος θα κλείσει μαζί σας ένα ραντεβού για την αφαίρεση των ραμμάτων και των επιδέσμων.

Όσο είστε στη διαδικασία της ανάρρωσης, θα χρειαστεί να αναβάλετε τις σωματικές σας δραστηριότητες για έναν μήνα μετά την επέμβαση.

Αμέσως μετά την επέμβαση, θα πρέπει να περιμένετε να αισθάνεστε κόπωση και πόνο στο στήθος. Ο χειρούργος σας θα σας δώσει ένα παυσίπονο για να νιώσετε καλύτερα τις πρώτες μέρες. Θα πρέπει να αποφύγετε να σηκώνετε πολύ βάρος.

Ορισμένοι ασθενείς έχουν μια συναισθηματική αντίδραση, όπως το αίσθημα της θλίψης. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Ωστόσο, μη διστάσετε να ενημερώσετε τον γιατρό σας σχετικά με τις ανησυχίες σας.

Διαβάστε ακόμη:

Γυναικείο στήθος: Τα νέα trends της χειρουργικής

Αυξητική στήθους; Πείτε ναι στα μικρά εμφυτεύματα

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.