Μείωση Στήθους: Βελτιώστε το στήθος σας μόνιμα και ιδανικά

μείωση στήθους

Κάθε γυναίκα επιθυμεί ένα όμορφο στήθος, στην εποχή μας μάλιστα υπάρχουν στη διάθεσή της εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης, αλλά όλο και περισσότερες γυναίκες δεν διστάζουν να καταφύγουν στον πλαστικό χειρουργό για να αποκτήσουν ένα άψογο στήθος. Η Πλαστική χειρουργική βελτιώνει το στήθος μόνιμα και ιδανικά και το κυριότερο αναφορικά με το ανάλογο πρόβλημα που υπάρχει, είτε αυτό είναι έλλειψη όγκου, πτώση και χαλάρωση ή και συνδυασμός αυτών.

Όταν το πρόβλημα είναι το πολύ μεγάλο και πτωτικό στήθος τότε χρειάζεται να γίνει μείωση και ανόρθωσή του. Η επέμβαση αυτή επιτυγχάνει μέσα από πολύ μικρές τομές στο στήθος να το ανορθώσει ιδανικά και παράλληλα να μειώσει τον όγκο και το βάρος του. Η μείωση του βάρους αποσκοπεί και στην ανακούφιση της σπονδυλικής στήλης της ασθενούς από την ολοήμερη επαχθή επιβάρυνση που ένα υπερμεγέθες στήθος της προκαλεί.

 

Προεγχειρητικά

Ο πλαστικός χειρουργός εξετάζει την ασθενή στο ιατρείο προεγχειρητικά και λαμβάνει φωτογραφίες για το ιατρικό ιστορικό. Στην συνέχεια εξετάζει λοιπούς παράγοντες, π.χ. μέγεθος, σχήμα μαστών, ποιότητα δέρματος, θέση θηλαίας αλώ κ.α. Όλες αυτές οι παράμετροι σε συνδυασμό με το ιστορικό της εκάστοτε ασθενούς, πληροφορίες δηλαδή σχετικά με τις παθήσεις, αλλεργίες σε φάρμακα, ιατρικές θεραπείες, προηγούμενες χειρουργικές επεμβάσεις μαστού, οικογενειακό ιστορικό του μαστού, αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της αξιολόγησης του πλαστικού χειρουργού.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές και βελτιώσεις στα μέσα και τις χειρουργικές μας μεθόδους, και συγκεκριμένα στην ανόρθωση του στήθους έχει αναπτυχθεί και τελειοποιηθεί η μέθοδος της κάθετης μαστοπλαστικής. Με την χρήση της τεχνικής της κάθετης μαστοπλαστικής, οι τομές είναι σημαντικά μικρότερες και αυτό οφείλει να αντιδιασταλλεί με πολλές παλαιότερες τεχνικές, που, λόγω των μεγάλων και ιδιαίτερα εμφανών τομών, αποθάρρυναν τις ασθενείς. Έτσι οι τομές τύπου «άγκυρας» που σημάδευαν όλη την έκταση των μαστών αποφεύγονται και η γυναίκα καταλήγει με ένα αισθητικά άρτιο τελικό αποτέλεσμα. Επίσης η τεχνική αυτή είναι αρκετά προσαρμόσιμη ώστε να εφαρμόζεται με τις κατάλληλες τροποποιήσεις σε όλα σχεδόν τα περιστατικά.

Επέμβαση

Η επέμβαση απαιτεί παραμονή ένα βράδυ στο νοσοκομείο μετεγχειρητικά και η ασθενής επιστρέφει στην οικία της την επομένη το πρωί. Για το διάστημα των πρώτων 20 έως 30 ημερών η ασθενής φορά ένα αθλητικό στηθόδεσμο, ενώ η αφαίρεση των ραμμάτων γίνεται περίπου 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση και αφορά ελάχιστα εκ των ραμμάτων διότι τα περισσότερα είναι απορροφήσιμα και δεν απαιτειται να απομακρυνθουν από τον ιατρό.. Σε περίπτωση που το πτωτικό στήθος είναι και «άδειο», η ανωτέρω επέμβαση συνδυάζεται και με αυξητική και τοποθέτηση ενθεμάτων ή προσθήκη λίπους, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα. Στην μείωση του στήθους ο χρόνος παραμονής της ασθενούς στην κλινική είναι μία μόνο ημέρα. Η μετεγχειρητική της πορεία είναι κατά κανόνα ομαλή και επιστρέφει στις καθημερινές της ασχολίες άμεσα.

μείωση στηθους

Nέες Τεχνικές

Οι νεότερες εξελίξεις της τεχνολογίας στον κλάδο μας, έχουν οδηγήσει στην ανάδειξη της τεχνικής της χρήσης λίπους στην αυξητική του στήθους. Κατ’ αυτήν την επέμβαση αφού ολοκληρωθεί μία κανονική λιποαναρρόφηση γίνεται κατάλληλη επεξεργασία των λιποκυττάρων και αυτά χρησιμοποιούνται επανεισαγόμενα καταλλήλως στον μαστό για να του προσδώσουν τον επιθυμητό όγκο.

Η εισαγωγή του λίπους στο μαστό γίνεται δια λεπτής βελόνης οπότε και δεν αφήνει ουσιαστικά κανένα σημάδι αποτελόντας την ευγενεστέρα μέθοδο διορθώσεως του μαστού. Η τεχνική αυτή αποτελεί μέθοδο 2 σε 1 διότι με μία επέμβαση δίνεται διπλή λύση, και το ανεπιθύμητο λίπος αφαιρείται από την κοιλιά τη μέση ή τα ψωμάκια, και το στήθος αποκαθίσταται και μάλιστα όλα αυτά γίνονται στο ίδιο χειρουργείο.

Πρόκειται πραγματικά για μία διπλή και απίθανη σε αποτελέσματα επέμβαση. Αυτό που παρατηρούν οι ασθενείς μετά την επέμβαση είναι ότι μαζί με την βελτίωση της σωματικής τους εικόνας βελτιώνεται και η γενικότερη σωματική στάσηενώ μπορούν πλέον να αθλούνται και να κινούνται με μεγαλύτερη άνεση και ελευθερία. Η επέμβαση της μειώσεως και ανορθώσεως του στήθους έχει μοναδικά διττό ρόλο γιατί αποκαθιστά τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά την σωματική αρμονία και δίνει οριστικό τέλος στους περιορισμούς και τους πόνους ενός πολύ μεγάλου στήθους.

Κείμενο: Μπουκουβάλας Ζήσης /Πλαστικός Χειρουργός

Διαβάστε ακόμη: Αυξητική Στήθους: H πιο δημοφιλής επέμβαση

Αύξηση στήθους με περιθηλαία τομή και ενθεμάτα σιλικόνης

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.