Βραχιονοπλαστική: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

βραχιονοπλαστική

Αν ανησυχείτε για την εμφάνιση των άκρων σας, ίσως ο όρος βραχιονοπλαστική να μην είναι καινούργιος για εσάς. Μπορεί να είστε υγιείς και να έχετε μια καλή σωματική κατάσταση, αλλά η επιδερμίδα σας δεν έχει την ίδια ελαστικότητα που είχε κάποτε. Ή, μπορεί να έχει χαλαρώσει εξαιτίας μεγάλης αλλαγής στο σωματικό βάρος ή κάποιου χειρουργείου. Όπως και να έχει, βλέπετε ένα αποτέλεσμα που δε σας αρέσει. Χαλαρό δέρμα να «κρέμεται» από τα μπράτσα σας.

Η αισθητική ιατρική έχει δώσει τη λύση σε αυτό το ζήτημα. Η χαλαρή όψη των άνω άκρων σας μπορεί να διορθωθεί άμεσα. Ο λόγος; Η βραχιονοπλαστική. Παρακάτω, θα ανακαλύψετε όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Πώς θα σας βοηθήσει η βραχιονοπλαστική;

Όσοι έχουν πραγματοποιήσει αλλαγές στο σωματικό τους βάρος δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα. Όσο περνούν τα χρόνια, η επιδερμίδα αρχίζει και χαλαρώνει, συμβάλλοντας στην εμφάνιση των σακούλων κάτω από τα χέρια σας. Αν είχατε μεγάλες διακυμάνσεις στο βάρος σας, ίσως παρατηρήσετε αυτό το φαινόμενο.

Αν αυτό αποτελεί ένα ζήτημα που αντιμετωπίζετε, ένα lifting χεριών ή η βραχιονοπλαστική μπορεί να σας δώσουν καλύτερο σχηματισμό στο σώμα. Θα σας απαλλάξει από την υπερβολικά σακουλιασμένη επιδερμίδα και το λίπος που υπάρχει από τον αγκώνα μέχρι τις μασχάλες.

βραχιονοπλαστική λίπος

Τι να περιμένετε από τη διαδικασία;

Αν επιλέξετε αυτού του είδους την επέμβαση, θα έχετε νέους βραχίονες έπειτα από μια επέμβαση με ολική αναισθησία. Ο χειρούργος θα αφαιρέσει το λίπος και ένα ελλειπτικό τμήμα του δέρματος από την εσωτερική πίσω πλευρά του βραχίονα σας. Αν έχετε αρκετό περίσσιο δέρμα, ο χειρούργος μπορεί να τοποθετήσει λίγο δέρμα από το πάνω μέρος του χεριού στους βραχίονες, και ίσως να το τεντώσει προς το στήθος σας.

Η διαδικασία διαρκεί περίπου 2-3 ώρες. Στη συνέχεια, θα φορέσετε ένα ένδυμα συμπίεσης για να σας βοηθήσει να ελέγξετε το πρήξιμο. Μέσα σε λίγες μέρες θα μπορέσετε να αρχίσετε να επανέρχεστε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Κατά πάσα πιθανότητα (αυτό θα εξαρτηθεί και από την ανάρρωση σας) θα μπορέσετε να κάνετε έντονες σωματικές δραστηριότητες μέσα σε 3 ή 4 εβδομάδες.

βραχιονοπλαστική επέβαση

Τι θα πρέπει να λάβει υπόψη του ένας ασθενής;

Οι ασθενείς θα πρέπει να είναι ρεαλιστές σχετικά με το πώς ξεκινάνε και ποια είναι η κατάλληλη επέμβαση για αυτούς. Με μια βραχιονοπλαστική, την αφαίρεση της χαλαρής επιδερμίδας και την αφαίρεση του λίπους ως βασικό τους στόχο, η επέμβαση αυτή θα χαρίσει μια βελτιωμένη εμφάνιση.

Όπως και με κάθε χειρουργική διαδικασία, υπάρχουν πιθανότητες να υπάρξουν κάποιες επιπλοκές. Συζητήστε τες με τον πλαστικό χειρούργο σας πριν τη θεραπεία. Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός που θα κάνει την επέμβαση είναι πιστοποιημένος πλαστικός χειρούργος.

Η βραχιονοπλαστική είναι μια ασφαλής διαδικασία. Αν όμως αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει να ενημερώσετε πλήρως τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμη:

Ανόρθωση γλουτών: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ραγάδες: Τι είναι και ποια είναι η αντιμετώπιση τους;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.