Βραχιονοπλαστική: Bελτιώστε την εικόνα των χεριών σας

Το βάρος, η κληρονομικότητα αλλά και η ηλικία, είναι οι τρεις παράγοντες που επηρεάζουν την εικόνα των βραχιόνων. Κυρίως με την πάροδο του χρόνου οι βραχίονες χαλαρώνουν και η απλή άσκηση δεν αρκεί για να βελτιωθεί η εικόνα τους.

Τα κιλά επίσης είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Δεν είναι μόνο τα υπέρβαρα άτομα που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, αλλά και τα εξαιρετικά αδύνατα άτομα όπου ο μυϊκός ιστός δεν είναι αρκετά ισχυρός με αποτέλεσμα αρκετές φορές να εμφανίζουν χαλάρωση στους βραχίονες.

Έτσι, όσοι αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα μπορεί να αισθάνονται άσχημα με τον εαυτό τους, να έχουν περιορισμούς στα ρούχα που μπορούν να επιλέξουν ή ακόμη και να έχουν θέματα υγιεινής (κυρίως υπέρβαρα άτομα).

Η βραχιονοπλαστική είναι η επέμβαση που γίνεται έτσι ώστε να ελαττωθεί η χαλάρωση στο μπράτσο, αφαιρώντας περίσσιο δέρμα αλλά και το λίπος που υπάρχει στην περιοχή. Στο Athens Beverly Hills Medical Group πραγματοποιούμε τη βραχιονοπλαστική αρκετά συχνά και με μεγάλη επιτυχία, απαλλάσσοντας από αυτό το πρόβλημα, όσους επιλέξουν να προχωρήσουν σε αυτήν.

Πραγματοποιείται με δυο κυρίως τεχνικές – η τελική επιλογή εξαρτάται από το βαθμό χαλάρωσης του δέρματος: H μια τεχνική περιλαμβάνει την αφαίρεση μικρής ποσότητας περίσσειας και τοποθέτηση της τομής στην περιοχή της μασχάλης όπου είναι και αθέατη (fish mouth technique) και η άλλη περιλαμβάνει οριζόντια τομή στο εσωτερικό του βραχίονα όπου μπορεί να αφαιρεθεί μεγαλύτερη ποσότητα χαλαρού ιστού.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Μπορούν όλοι να προχωρήσουν σε μία τέτοια επέμβαση προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα των χεριών τους, σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται;

Το ποιος μπορεί να προχωρήσει σε επέμβαση βραχιονοπλαστικής είναι κάτι που αποφασίζεται κατά την επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό Δρ.  Αθανασίου. Ο ιατρός θα πάρει το ιατρικό ιστορικό σας και σε συνάρτηση με την εικόνα της περιοχής αλλά και την ηλικία σας θα σας προτείνει το καλύτερο δυνατό.

Μένουν σημάδια μετά την επέμβαση;

Με την πάροδο του χρόνου τα σημάδια – που βρίσκονται κάτω από τη μασχάλη, οπότε δεν είναι ορατά – τις περισσότερες φορές δεν φαίνονται καθόλου.

Χρειάζεται ολική αναισθησία γι’ αυτή την επέμβαση;

Κατά κανόνα αυτή η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη, γι’ αυτό και δεν απαιτείται παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο.

βραχιονοπλαστική

Είναι επίπονη η επέμβαση βραχιονοπλαστικής;

Η συγκεκριμένη επέμβαση δεν θεωρείται ιδιαίτερα επίπονη. Ωστόσο θα έχετε κάποιες ενοχλήσεις για κάποιες ημέρες, οι οποίες αντιμετωπίζονται  με παυσίπονα.

Τι θα πρέπει να προσέξω μετά την επέμβαση;

Τις πρώτες ημέρες μετά το χειρουργείο γίνεται περίδεση στην περιοχή και θα πρέπει να είσαστε προσεκτικοί στις κινήσεις σας, να μην σηκώνετε βάρη για 7-10 ημέρες και να μην κάνετε απότομες κινήσεις.

 

Κείμενο: Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου , Πλαστικός  Χειρουργός, Διευθύνων Σύμβουλος του Athens Beverly Hills Plastic Surgery & Athens Beverly Hills Medical Group web.  www.athens-beverlyhills.com , www.abh-medicalgroup.com

Διαβάστε ακόμη: Οι δύο βασίλισσες των επεμβάσεων για τέλειο σώμα

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.