Πλαστική στην κοιλιά: Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος;

κοιλιά πλαστική

Πλαστική στην κοιλιά: Πότε είναι η κατάλληλη περίοδος να προχωρήσετε σε αυτή; Αν η χαλάρωση της επιδερμίδας γύρω από την περιοχή της κοιλιάς σας προκαλεί δυσφορία, αλλά η διατροφή και η άσκηση δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, ίσως τη λύση σας τη δώσε η πλαστική στην κοιλιά, ή αλλιώς η κοιλιοπλαστική. Είναι μια αρκετά δημοφιλής θεραπεία στην οποία προχωρούν πολλές γυναίκες, αλλά και άντρες για την απόκτηση πιο επίπεδης κοιλιάς. Η εύρεση της κατάλληλης περιόδου για θεραπεία αποτελεί μια πρόκληση. Για αυτό το λόγο σας παρουσιάζομε  μερικές συμβουλές για τον εντοπισμό της.

Τι είναι η πλαστική στην κοιλιά;

Γνωστή και ως κοιλιοπλαστική, η πλαστική στην κοιλιά αποκαθιστά τους μύες της κοιλιάς με φθορά ή διάσταση. Την ίδια στιγμή, αφαιρεί την περίσσεια επιδερμίδας από την περιοχή. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο σμιλευμένη κοιλιά, χωρίς την εμφάνιση της χαλάρωσης, ή της «προεξοχής» της που προκαλεί η ηλικία, η εγκυμοσύνη ή η απώλεια βάρους.

Ποια είναι η κατάλληλη περίοδος για πλαστική στην κοιλιά;

Για την απόκτηση των μέγιστων αποτελεσμάτων, αλλά και για τη διατήρηση τους, η εύρεση της κατάλληλης περιόδου για τη θεραπεία είναι απαραίτητη. Οι παράγοντες που κρίνουν αυτό το διάστημα περιλαμβάνουν:

πλαστική κοιλιά

  1. Τη διατήρηση ενός υγιούς και σταθερού σωματικού βάρους

Η διατήρηση του σταθερού σωματικού βάρους είναι απαραίτητη για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Η απώλεια επιπλέον βάρους οδηγεί σε επιπλέον περίσσεια επιδερμίδα, αλλά και χαλάρωση.

  1. Αποχώρηση της νικοτίνης (έστω και για λίγο)

Η νικοτίνη, τόσο πριν, όσο και μετά τη θεραπεία μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Πιο αναλυτικά, η νικοτίνη μειώνει την κυκλοφορία του αίματος, και αποτρέπει την καλή κυκλοφορία του οξυγόνου στους ιστούς για την κατάλληλη ανάρρωση.

  1. Άδεια από τη δουλειά

Αν και η πλαστική στην κοιλιά είναι μια ασφαλής θεραπεία, απαιτεί κάποιο διάστημα ανάρρωσης. Πολλοί ασθενείς χρειάζονται γύρω στις 10 μέρες άδεια από τη δουλειά τους, για την ανάρρωση των τομών και τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης επιπλοκών. Βεβαιωθείτε ότι θα έχετε διαθέσιμες ημέρες για άδεια, αλλά και την κατάλληλη βοήθεια στο σπίτι πριν τη θεραπεία.

Διαβάστε ακόμη:

Mommy Makeover: Πόσο πρέπει να περιμένει μια γυναίκα;

Χαλάρωση μηρών: Τι την προκαλεί;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.