Χαλάρωση μηρών: Τι την προκαλεί;

χαλάρωση μηρών

Χαλάρωση μηρών, ποιες είναι οι αιτίες εμφάνισης της; Πολλοί άνθρωποι σήμερα προσπαθούν αρκετά σκληρά για να φτάσουν σε ορισμένους στόχους στο σώμα τους. Μόλις φτάσουν όμως σε αυτό το στόχο, δεν τελειώνει εδώ. Πρέπει ακόμη να προσπαθήσουν να διατηρήσουν τα αποτελέσματα. Ωστόσο, αυτά τα αποτελέσματα, μερικές φορές «πάνε πακέτο» με ανεπιθύμητες παρενέργειες. Ορισμένοι άνθρωποι που χάνουν μεγάλο αριθμό σωματικού βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζουν χαλάρωση της επιδερμίδας σε διάφορες περιοχές του σώματος τους, όπως στην περιοχή των μηρών.

Γιατί η επιδερμίδα εμφανίζει χαλάρωση;

Η σφιχτή επιδερμίδα ήταν πάντοτε σύμβολο νεότητας και υγείας. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν τη διατήρηση της επιδερμίδας τους σε αυτά τα επίπεδα. Ωστόσο, για τη σύσφιξη της επιδερμίδας, ή την αντιμετώπιση της χαλάρωσης, πριν την εύρεση της κατάλληλης θεραπείας είναι σημαντική η κατανόηση των λόγων της εμφάνισης της. Επομένως, γιατί η επιδερμίδα εμφανίζει χαλάρωση; Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τις πιο συνηθισμένες αιτίες:

  1. Γήρανση

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που η χαλάρωση των μηρών κάνει την εμφάνιση της είναι η γήρανση. Με την πάροδο των ετών, οι μύες που δε συμμετέχουν στην καθημερινή σωματική δραστηριότητα χάνουν την ελαστικότητα τους. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα σημεία του σώματος. Οι μηροί δεν αποτελούν εξαίρεση. Αποτελεί μια φυσική διαδικασία του οργανισμού. Στους περισσότερους ανθρώπους, η ελαστικότητα της επιδερμίδας του σώματος κάνει την εμφάνιση της στην ηλικία των 35-45 ετών. Επιπλέον, παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό το φαινόμενο είναι η έλλειψη του κολλαγόνου, της ελαστίνης και του υαλουρονικού οξέος.

χαλάρωση μηρών αίτια

  1. Μεγάλη ή γρήγορη αλλαγή σωματικού βάρους

Η απώλεια βάρους είναι μια δύσκολη και μεγάλη διαδικασία. Ωστόσο, μερικές στιγμές τη συνοδεύουν μερικά αρνητικά αποτελέσματα. Αν έχετε πετύχει τον στόχο σας χάνοντας αρκετά κιλά, ή χάνοντας κάποια κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως είστε δυσαρεστημένοι με τα αποτελέσματα εξαιτίας της εμφάνισης της χαλάρωσης στο σώμα, αλλά και τους μηρούς.  Αυτή η χαλάρωση όμως δεν αποτελεί αποτέλεσμα μεγάλης καύσης λίπους, αλλά και της παύσης της άσκησης και της εξασθένησης των μυών. Βέβαια, την κατάσταση της επιδερμίδας έπειτα από την απώλεια βάρους την επηρεάζουν και άλλοι παράγοντες. Μερικοί από αυτούς είναι η ηλικία, η κληρονομικότητα, και το διάστημα που είχατε παραπάνω κιλά. Όσο μεγαλύτερο διάστημα η επιδερμίδα είχε παραπάνω κιλά, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να προσαρμοστεί σε μικρότερο μέγεθος.

Ακόμη, κάποιοι επιπλέον παράγοντες που ενισχύουν τη χαλάρωση των μηρών, αλλά και της υπόλοιπης επιδερμίδας του σώματος, περιλαμβάνουν:

  • Κάπνισμα
  • Κατανάλωση αλκοόλ
  • Προϊόντα περιποίησης επιδερμίδας με δυνατές χημικές ουσίες στα συστατικά τους
  • Στεροειδή
  • Τεχνητό μαύρισμα
  • Υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία
  • Εμμηνόπαυση

Με πληροφορίες από: betterme.world

Διαβάστε ακόμη:

Λιποαναρρόφηση: Είναι ορατά πιθανά σημάδια;

Αύξηση όγκου γλουτών: Πόση διάρκεια έχουν τα αποτελέσματα;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.