Πλαστική εγχείρηση: Τι είναι το back lift;

πλαστική εγχείρηση

Το back lift αποτελεί μια πλαστική εγχείρηση που αφαιρεί την περίσσεια επιδερμίδας από την πλάτη. Η επέμβαση αυτή ονομάζεται αλλιώς και πλαστική στον κορμό. Πολλοί ασθενείς προχωρούν σε μια εγχείρηση back lift έπειτα από μεγάλη απώλεια βάρους που έχει ως αποτέλεσμα της χαλάρωσης της επιδερμίδας.

Πώς λειτουργεί το back lift;

Η πλαστική εγχείρηση με back lift αφαιρεί την περίσσεια επιδερμίδας και «τραβά» την υπόλοιπη επιδερμίδα σφιχτά στην πλάτη. Αυτό θα δημιουργήσει μια πιο λεία εμφάνιση της πλάτης χωρίς ρυτίδες.

πλαστική πλάτη θεραπεία

Υπάρχουν δύο τύποι back lift:

  1. Back lift στη γραμμή του σουτιέν

Το back lift στη γραμμή του σουτιέν πραγματοποιείται για να αλλάξει το σχήμα του ανώτερου τμήματος της πλάτης, του μεσαίου και της μέσης. Αυτό το είδος επέμβασης ωστόσο, μπορεί να αφήσει ουλές στην πλάτη. Η επέμβαση είναι κατάλληλη τόσο για γυναίκες, όσο και για άντρες.

  1. Κάθετο back lift

Το κάθετο back lift αφαιρεί την επιδερμίδα και την περίσσεια λίπους από την πλάτη και το στομάχι. Πραγματοποιείται με τη δημιουργία τομών κατά μήκος των γοφών μέχρι τα οστά των χεριών.

Γενικότερα, το αποτέλεσμα θα είναι η ανόρθωση και η σύσφιξη της εμφάνισης της πλάτης. Μερικές φορές, η πλαστική εγχείρηση με back lift πραγματοποιείται σε συνδυασμό με λιποαναρρόφηση ή άλλες τεχνικές λιπογλυπτικής.

πλαστική εγχείρηση πλάτη

Τι να περιμένετε έπειτα από την επέμβαση

Έπειτα από την επέμβαση, θα έχετε πόνο, πρήξιμο και μούδιασμα τις πρώτες εβδομάδες έπειτα από την επέμβαση. Ο χειρούργος θα σας χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή για να διαχειριστείτε τον πόνο. Ο χειρούργος επίσης θα σας δώσει οδηγίες για την ανάρρωση και την περιποίηση των τομών. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τις τομές καθαρές και να αποφύγετε τις δραστηριότητες που μπορούν να «τεντώσουν» την επιδερμίδα. Επιπλέον, είναι σημαντική η χρήση ιμάντα συμπίεσης για την απαιτούμενη περίοδο.

Ο χρόνος ανάρρωσης εξαρτάται από την επέμβαση που είχατε προχωρήσει, καθώς και τη συνολική κατάσταση της υγείας. Μπορεί να χρειαστεί μια περίοδος από μια έως έξι εβδομάδες για να μπορέσετε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα θα είναι εντελώς ορατά μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανάρρωσης. Τα αποτελέσματα της σύσφιξης της επιδερμίδας είναι μόνιμα.

Διαβάστε ακόμη:

Ραγάδες στην κοιλιά: Αντιμετωπίζονται με πλαστική επέμβαση;

Πλαστική επέμβαση γλουτών: Οφέλη τοποθέτησης ενθεμάτων

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.