Μίνι κοιλιοπλαστική: Διαφορές με κοιλιοπλαστική

μίνι κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική αποτελεί ένα είδος επέμβασης για την επίτευξη της επίπεδης κοιλιάς και των καλοσχηματισμένων κοιλιακών. Όσοι έχουν υψηλά επίπεδα επιπέδων λίπους γύρω από την χαμηλότερη περιοχή της κοιλιάς συνήθως προτιμούν να αυτή την επέμβαση για να απαλλαγούν από την χαλάρωση της επιδερμίδας. Πολλοί δυσκολεύονται να επιλέξουν ανάμεσα σε μια μερική κοιλιοπλαστική (μίνι κοιλιοπλαστική) ή την πλήρη κοιλιοπλαστική. Ποιες μπορεί να είναι οι διαφορές τους;

Μίνι κοιλιοπλαστική

Η θεραπεία της κοιλιοπλαστικής μπορεί να ποικίλει από ασθενή σε ασθενή. Η μίνι κοιλιοπλαστική είναι για όσους επιθυμούν μια πιο σύντομη επέμβαση. Σε πολλές περιπτώσεις περιλαμβάνεται και θεραπεία λιποαναρρόφησης στο άνω τμήμα των κοιλιακών.

Η θεραπεία είναι κατάλληλη για όσους επιθυμούν την απαλλαγή από τη χαλάρωση της επιδερμίδας κάτω από την περιοχή του αφαλού. Ακόμη, πραγματοποιείται σύσφιξη στους μύες που βρίσκονται κάτω από αυτή την περιοχή. Δυστυχώς, δεν είναι όλοι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη θεραπεία. Πολλοί από αυτούς εμφανίζουν χαλάρωση της επιδερμίδας και στο άνω τμήμα της κοιλιάς, που δεν μπορεί να επιλυθεί με τη μίνι κοιλιοπλαστική.

μίνι κοιλιοπλαστική διαφορές κοιλιοπλαστική

 Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική πραγματοποιείται σε όσους χρειάζονται μεγαλύτερη διόρθωση. Η πλήρης κοιλιοπλαστική διεξάγεται σε όσους έχουν χαλαρή επιδερμίδα στην χαμηλή και στη μεσαία περιοχή της κοιλιάς. Οι μύες της κοιλιάς συσφίγγουν μόλις αφαιρεθεί η περίσσεια επιδερμίδας. Προκειμένου να ενισχυθεί η εμφάνιση των αποτελεσμάτων, συνήθως η επέμβαση συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση.

μίνι κοιλιοπλαστική διαφορές

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στην κοιλιοπλαστική και την μίνι κοιλιοπλαστική;

Το κάθε σώμα και οργανισμός είναι διαφορετικά. Οι γραμμές του σώματος ή οι καμπύλες δεν είναι ίδιες με των υπόλοιπων. Αυτός είναι και ο λόγος που η απόφαση για την επέμβαση εξαρτάται από τον τύπο του σώματος, καθώς και από τις αποθήκες λίπους.

Αν έχετε χαλαρή επιδερμίδα κάτω από τα επίπεδα του αφαλού, τότε είστε οι κατάλληλοι υποψήφιοι για μίνι κοιλιοπλαστική. Ωστόσο, αν η χαλάρωση της επιδερμίδας παρατηρείται πάνω από τον αφαλό, υπάρχει η πιθανότητα να χρειάζεται να προχωρήσετε σε κοιλιοπλαστική.

Είναι μια δύσκολη ιδέα και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα κρίνουν την καταλληλότητα του υποψηφίου. Ο πλαστικός χειρούργος μπορεί να κρίνει καλύτερα για ποιους ενδείκνυται η κοιλιοπλαστική. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη μίνι κοιλιοπλαστική είναι όσοι:

  • Έχουν τους πάνω μύες σε καλή κατάσταση
  • Έχουν πρόβλημα κυρίως με την χαμηλή περιοχή των μυών της κοιλιάς
  • Είναι κοντά στο ιδανικό τους βάρος σύμφωνα με το σώμα τους
  • Είναι σε καλή κατάσταση υγείας

Η πλήρης κοιλιοπλαστική είναι λιγάκι διαφορετική. Έχει διαφορετικές απαιτήσεις. Αν έχετε χαλάρωση πάνω από την περιοχή του αφαλού, ή ακόμη και ραγάδες, τότε η πλήρης κοιλιοπλαστική είναι μάλλον κατάλληλη για εσάς.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική για το προγούλι: 3+1 θεραπείες

Πλαστική εγχείρηση: Τι είναι το back lift;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.