Πλαστική για το προγούλι: 3+1 θεραπείες

πλαστική προγούλι πριν μετά

Μπορεί η πλαστική χειρουργική να αντιμετωπίσει το προγούλι; Πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν να βλέπουν ένα καλοσχηματισμένο προφίλ όταν κοιτούν τον εαυτό τους στον καθρέφτη. Ορισμένοι όμως από αυτούς, έχουν περιττό λίπος που δημιουργεί αυτό που ονομάζεται προγούλι στην περιοχή του λαιμού. Το προγούλι μπορεί να εμφανιστεί για διάφορους λόγους. Μερικοί από αυτούς είναι η κληρονομικότητα, το σωματικό βάρος, καθώς και η ανατομία του σώματος.

Τι είναι η πλαστική στο προγούλι;

Οι πλαστικοί χειρούργοι χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να αφαιρέσουν το προγούλι. Ανάμεσα σε αυτές τις μεθόδους συγκαταλέγονται:

  1. Η λιποαναρρόφηση

Η επέμβαση αφαιρεί λίπος κάτω από την επιδερμίδα και σμιλεύει το πηγούνι και τον λαιμό. Στην λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται μια μικρή τομή κάτω από την επιδερμίδα, και τοποθετείται μια κάνουλα που αφαιρεί το λίπος. Συνήθως χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία για να μουδιάσει η γύρω περιοχή.

πλαστική προγούλι

  1. Face Lift

Το facelift επιτρέπει σε ένα πλαστικό χειρούργο να αφαιρέσει το λίπος, καθώς και τη χαλαρή επιδερμίδα γύρω από το πιγούνι και τον λαιμό, αφαιρώντας έτσι και το προγούλι. Στις περισσότερες περιπτώσεις η επέμβαση πραγματοποιείται με ολική αναισθησία.

  1. Neck Lift

Διαφορετικοί τύπου επεμβάσεων μπορούν να αφαιρέσουν την περίσσεια επιδερμίδας και να συσφίξουν τους μύες του λαιμού για να βελτιώσουν τον σχηματισμό του λαιμού και του πιγουνιού. Πολλές φορές οι θεραπείες neck lift πραγματοποιούνται σε συνδυασμό με τη θεραπεία face lift. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει η αίσθηση του σφιχτού λαιμού  για αρκετούς μήνες.

  1. Πλαστική στο πιγούνι

Η πλαστική στο πιγούνι εστιάζει στην περιοχή του σαγονιού και του ανώτερου τμήματος του λαιμού. Συσφίγγει την επιδερμίδα και αφαιρεί την περίσσεια λίπους.

πλαστική προγούλι ανάρρωση

Ποιο είναι το διάστημα της ανάρρωσης έπειτα από την πλαστική στο πιγούνι;

Έπειτα από την πλαστική στο πιγούνι θα νιώσετε κάποια δυσφορία, πρήξιμο και οίδημα. Μπορεί να υπάρξει η αίσθηση του πρηξίματος της επιδερμίδας. Ωστόσο, αυτή η αίσθηση αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί, ενώ έχει διάρκεια περίπου δύο εβδομάδες. Μπορεί να χρειαστούν κάποιο μήνες για να αναρρώσουν πλήρως οι τομές.

Πότε μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά και τις καθημερινές σας δραστηριότητες;

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά τους και τις καθημερινές τους δραστηριότητες μέσα σε μια ή δύο εβδομάδες. Η ανάρρωση έπειτα από την πλαστική στο σαγόνι είναι πιο γρήγορη σε σχέση με το neck lift.

Διαβάστε ακόμη:

Ραγάδες στην κοιλιά: Αντιμετωπίζονται με πλαστική επέμβαση;

Lower Body Lift: 4+1 σημεία σώματος που στοχεύει

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.