Λαιμός: Αντιμετώπιση με Botox ή πλαστική;

λαιμός πλαστική

Ο λαιμός και η εμφάνιση ρυτίδων σε αυτή την περιοχή μπορούν να αντιμετωπιστούν τόσο με πλαστική χειρουργική, όσο και με botox. Ποια μπορεί όμως να είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς; Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα θετικά και τα αρνητικά της κάθε θεραπείας.

Λαιμός και αντιμετώπιση με Botox

  1. Είναι μια μη χειρουργική θεραπεία

Το Botox είναι μια μη χειρουργική θεραπεία που βοηθά να αποκτήσετε μια πιο νεανική όψη, χαλαρώνοντας τους μύες που συμβάλλουν στην εμφάνιση ρυτίδων και γραμμών στην περιοχή του λαιμού. Μια σειρά από ενέσιμα τοποθετείται στρατηγικά στις περιοχές που θα εμφανίσουν κάποιο ζήτημα. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο νεανική όψη μέσα σε λίγες εβδομάδες. Επειδή αποτελεί μια μη χειρουργική μέθοδο, δεν υπάρχει ανάγκη για αναισθησία.

  1. Είναι μια γρήγορη διαδικασία

Η θεραπεία με Botox μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες και το σχέδιο θεραπείας. Ωστόσο, τα περισσότερα ραντεβού ολοκληρώνονται σε περίπου 15-45 λεπτά. Αυτό το καθιστά ως μια ιδανική λύση για όσους έχουν μια πολυάσχολη καθημερινότητα.

  1. Δεν απαιτείται χρόνος ανάρρωσης

Επειδή το Botox είναι μη χειρουργικό, δεν πραγματοποιούνται τομές. Επομένως, δεν απαιτείται κάποια μορφής αναισθησίας. Έπειτα από τη θεραπεία οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

  1. Δεν είναι πολύ αποτελεσματικό στα έντονα σημάδια γήρανσης

Ενώ το Botox είναι μια αρκετά αποτελεσματική θεραπεία, δεν είναι αποτελεσματικό για περιπτώσεις με έντονα σημάδια γήρανσης. Το Botox μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, αλλά δεν μπορεί να μειώσει την ποσότητα επιδερμίδας σε περιπτώσεις χαλάρωσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο λαιμός χρήζει μια χειρουργική πλαστική επέμβαση.

λαιμός πλαστική botox

Λαιμός και πλαστική χειρουργική επέμβαση

  1. Είναι αποτελεσματική στη χαλάρωση και στα έντονα σημάδια γήρανσης

Αν αντιμετωπίζετε έντονη χαλάρωση, τότε μια χειρουργική θεραπεία είναι η κατάλληλη θεραπεία για εσάς. Η χειρουργική ανόρθωση μπορεί να αντιμετωπίσει ζητήματα που αδυνατεί να τα επιλύσει το Botox. Με την χειρουργική επέμβαση, αντιμετωπίζεται η χαλάρωση του λαιμού, αφαιρείται η περίσσεια επιδερμίδα, και δημιουργείται μια πιο νεανική εμφάνιση.

  1. Τα αποτελέσματα έχουν μεγάλη διάρκεια

Σε αντίθεση με το Botox που διαρκεί περίπου 3-4 μήνες, η ανόρθωση λαιμού μπορεί να σας δώσε μια πιο νεανική όψη για 10 περίπου χρόνια.

  1. Διεξάγεται υπό μέθη ή γενική αναισθησία

Παρά το γεγονός ότι αποτελεί μια σχετικά μικρή επέμβαση, η ανόρθωση λαιμού ή ανόρθωση λαιμού διεξάγεται υπό μέθη ή γενική αναισθησία. Ενώ αυτή η επέμβαση πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος. Ένας πλαστικός χειρούργος θα σας ενημερώσει για τους πιθανούς κινδύνους πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε στην επέμβαση.

λαιμός πλαστική επέμβαση

  1. Υπάρχει μια μικρή περίοδος ανάρρωσης

Έπειτα από την επέμβαση, το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να αναρρώσει. Θα υπάρχει λίγο πρήξιμο, φλεγμονή, ενώ θα νιώθετε κουρασμένοι ή θα χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για ξεκούραση. Αυτά τα συμπτώματα υποχωρούν γρήγορα και οι περισσότεροι επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες έπειτα από 2 εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική για χαλάρωση δέρματος: 2+1 θεραπείες

Πλαστική κοιλιάς χωρίς νυστέρι: 3+1 θεραπείες

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.