Ανόρθωση γλουτών: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

ανόρθωση γλουτών

Η ανόρθωση γλουτών, ή αλλιώς το Brazilian Butt Lift, είναι μια χειρουργική διαδικασία που βελτιώνει την εμφάνιση των γλουτών, αφαιρώντας το υπερβολικό λίπος και επιδερμίδα. Με αυτόν τον τρόπο αναδιαμορφώνεται η περιοχή των γλουτών, προκειμένου να δημιουργηθεί μια καλύτερη όψη.

Η διαδικασία δεν προκαλεί αλλαγές στο μέγεθος των γλουτών. Ωστόσο, μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες, όπως μια ρινοπλαστική, ή λιποαναρρόφηση. Πολλές γυναίκες, παρά τους κινδύνους, επιλέγουν αυτή τη μέθοδο θεραπείας.

Πώς γίνεται η θεραπεία;

Μια θεραπεία ανόρθωσης γλουτών είναι μια ιατρική διαδικασίας στην οποία οι γλουτοί γεμίζουν με λίπος, που τοποθετείται από άλλα μέρη του σώματος με λιποαναρρόφηση. Με άλλα λόγια, είναι μια διαδικασία προσθήκης λίπους, που θα βελτιώσει το σχήμα των γλουτών, χρησιμοποιώντας το δικό σας λίπος.

Αν θέλετε να αλλάξετε τους γλουτούς σας χωρίς ενθέματα, αυτού του είδους η θεραπεία είναι η πραγματική απάντηση, που θα σας δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

ανόρθωση γλουτών επέμβαση

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για ανόρθωση γλουτών;

Η ανόρθωση γλουτών είναι η κατάλληλη επέμβαση για εσάς αν:

  • Έχετε χάσει μεγάλο βαθμό βάρους, αλλά ακόμη έχετε «περίσσιο» δέρμα και λίπος στην περιοχή των γλουτών, που δεν φεύγει με διατροφή και άσκηση
  • Έχετε ένα φυσιολογικό βάρος, αλλά θέλετε να βελτιώσετε την περιοχή των γλουτών
  • Έχετε μεγάλο αριθμό σωματικού βάρους, αλλά θέλετε να απαλλαγείτε από το πολύ λίπος και να σφίξετε την περιοχή των γλουτών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο πλαστικός χειρούργος θα σας συμβουλεύσει να μην προβείτε σε κάποια θεραπεία αν σχεδιάζετε να πραγματοποιήσετε αλλαγή στο σωματικό σας βάρος ή αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Κίνδυνοι της ανόρθωσης γλουτών

Η διαδικασία μπορεί να έχει αρκετούς κινδύνους, όπως:

  • Συσσώρευση υγρών κάτω από το δέρμα
  • Κακή επούλωση των πληγών
  • Μόνιμες ουλές
  • Αλλαγές στην αίσθηση της επιδερμίδας

Όπως και με κάθε άλλο τύπο χειρουργικής, η επέμβαση ενέχει έναν μικρό κίνδυνο μόλυνσης, αιμορραγίας και αντίδρασης στην αναισθησία. Αυτός είναι και ο λόγος που ο γιατρός θα πρέπει να είναι εξειδικευμένος και έμπειρος. Εδώ, μπορείτε να βρείτε μια λίστα με ειδικούς που θα μπορέσουν να σας κατευθύνουν και να σας δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές με γνώμονα την ασφάλεια σας.

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας

Ο γιατρός σας θα δημιουργήσει μια μικρή τομή στο κάτω μέρος του σώματος σας κατά τη διάρκεια της επέμβασης, από γλουτό σε γλουτό.  Θα αφαιρέσει το υπερβολικό δέρμα και λίπος. Στη συνέχεια, θα «τραβήξει» το υπόλοιπο δέρμα και θα ανορθώσει τους γλουτούς.

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο χειρούργος θα κλείσει την τομή με ράμματα και θα καλύψει την περιοχή με χειρουργικό ντύσιμο. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 2-5 ώρες.

ανόρθωση γλουτών θεραπεία

Ανάρρωση

Τις πρώτες μέρες ίσως βιώσετε λίγο πόνο. Αλλά δε χρειάζεται να σας αγχώνει αυτό. Ο γιατρός σας θα σας γράψει παυσίπονα μαζί με τα αντιβιοτικά. Βεβαιωθείτε ότι θα ακολουθήσετε τις συμβουλές του γιατρού σας για να έχετε μια γρήγορη και ασφαλή ανάρρωση.

Μέσα σε δύο εβδομάδες περίπου, θα μπορέσετε να επιστρέψετε στη δουλειά σας και τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Ωστόσο, μη ξεχάσετε να ρωτήσετε τον γιατρός σας για τον κατάλληλο χρόνο επιστροφής στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Πότε θα μπορώ να κάτσω μετά την επέμβαση;

Αυτή ίσως είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που μπορεί να ρωτήσει ένας ασθενής. Τις πρώτες μέρες ίσως νιώσετε μια ενόχληση στην περιοχή και δυσκολεύεστε να κάθεστε. Θα χρειαστεί ακόμη να κοιμάστε στο πλάι. Ωστόσο, ζητήστε από τον γιατρό σας να σας δείξει μερικές στάσεις που θα μπορείτε να κάτσετε ώστε να μην επηρεαστεί αρκετά η περιοχή των γλουτών κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης.

Αποτελέσματα

Έπειτα από τη διαδικασία, θα χρειαστείτε περίπου ένα μήνα για να εξασθενήσουν πιθανές επιπλοκές. Έπειτα, θα παρατηρήσετε μια τελείως διαφορετική όψη των γλουτών σας. Γενικότερα, το αποτέλεσμα που χαρίζει η ανόρθωση γλουτών είναι μόνιμο, ιδιαίτερα αν διατηρήσετε ένα σταθερό σωματικό βάρος.

Η ανόρθωση γλουτών είναι μια τεχνική η οποία χρησιμοποιεί το λίπος σας για να διαμορφώσει καλύτερα και να τονώσει την πίσω σας όψη. Αυτός είναι και ο λόγος που το αποτέλεσμα δείχνει φυσικό. Επιπλέον, με τη χρήση φυσικού λίπους, θα μπορέσετε να έχετε πιο φυσικό αποτέλεσμα. Ο λόγος; Το σώμα σας θα μπορεί να δεχτεί και να ενσωματώσει τα αποτελέσματα πιο εύκολα.

Διαβάστε ακόμη:

Κυτταρίτιδα: 3+1 μέθοδοι για αποτελεσματική θεραπεία

3+1 πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες σώματος

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.