4+1 μύθοι ομορφιάς που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε

μύθοι ομορφιάς

Οι μύθοι γύρω από την ομορφιά είναι πάρα πολλοί. Είναι εύκολο να αρχίσετε να πιστεύετε ορισμένους κανόνες ομορφιάς που μπορεί να έχετε ακούσει από οικογενειακά πρόσωπα, φίλους, ή γνωστούς. Δε σημαίνει ότι είναι όλοι αληθινοί. Ποιοι είναι μερικοί μύθοι ομορφιάς που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε ASAP;

  1. Οι πόροι μπορούν να συρρικνωθούν

Αν ακούτε μύθοι για την ομορφιά, ο πιο διαδεδομένος ίσως είναι αυτός. Δυστυχώς, το μέγεθος των πόρων σας δεν πρόκειται να αλλάξει, άσχετα από τα προϊόντα που θα χρησιμοποιούσαν ή το πόσο προϊόν χρησιμοποιείτε στο πρόσωπο σας. Οι πόροι μπορεί να εμφανίζονται μεγαλύτεροι ή πιο σφιχτοί, καθώς η θερμοκρασία αλλάζει και η επιδερμίδα γίνεται είτε πιο απαλή, είτε πιο «σκληρή», αλλά αυτό το αποτέλεσμα είναι προσωρινό. Τα καλά νέα είναι ότι οι πόροι γίνονται περισσότερο αντιληπτοί όταν είναι διεσταλμένοι, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Μια καλή λύση είναι η χρήση προϊόντων που περιέχουν σαλικυλικό οξύ.

  1. Η λιπαρή επιδερμίδα δε χρειάζεται ενυδάτωση

Αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Η λιπαρή επιδερμίδα έχει τις ίδιες ανάγκες για ενυδάτωση με τις υπόλοιπες. Όταν η επιδερμίδα χάνει τη φυσική της ενυδάτωση από τα «σκληρά » προϊόντα περιποίησης, προσπαθεί να την αναπληρώσει παράγοντας περισσότερα φυσικά έλαια. Το μυστικό για να ισορροπήσετε αυτό το αποτέλεσμα, είναι να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που έχουν ως βάση τους το νερό. Μπορείτε να αναζητήσετε  και προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ. Αυτό το συστατικό θα βοηθήσει στην «σφράγιση» της ενυδάτωσης από την επιδερμίδα και να αντιστρέψει την υπερβολική παραγωγή φυσικών ελαίων.

μύθοι ομορφιάς ενυδάτωση

  1. Το καθημερινό μακιγιάζ προκαλεί ακμή

Όχι. Λοιπόν, κάποια προϊόντα μακιγιάζ μπορούν να συμβάλλουν στην εμφάνιση ακμής αν η επιδερμίδα σας είναι αρκετά ευαίσθητη σε ένα συγκεκριμένο συστατικό, αλλά αυτό δεν αποτελεί τον κανόνα. Αυτό που προκαλεί κυρίως ακμή είναι η μη αφαίρεση του μακιγιάζ. Όχι, τα μαντηλάκια δεν αρκούν. Ο ύπνος με το μακιγιάζ ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μικροβίων στο πρόσωπο. Μπορεί ακόμη να προκαλέσει και την εμφάνιση μόλυνσης στα μάτια αν δεν αφαιρεθεί πλήρως το μακιγιάζ από την περιοχή. Αν εφαρμόζετε καθημερινά makeup στο πρόσωπο σας και αντιηλιακό, τότε το πρόσωπο σας χρειάζεται ένα καλό σαπούνι καθαρισμού, προκειμένου να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα.

  1. Δε χρειάζεστε αντιηλιακό, αν το makeup σας έχει SPF

Αυτό ίσως αποτελεί και έναν επικίνδυνο μύθο, καθώς τα προϊόντα μακιγιάζ που περιλαμβάνουν αντιηλιακή προστασία παρέχουν ένα λανθασμένο αίσθημα ασφάλειας. Η ποσότητα της αντιηλιακής προστασίας που είναι απαραίτητη για την προστασία της επιδερμίδας από την ηλιακή ακτινοβολία είναι περισσότερη από αυτή που τοποθετείται στα προϊόντα μακιγιάζ. Επενδύστε σε μια καλή αντιηλιακή κρέμα προσώπου, με δείκτη προστασίας μεγαλύτερο από 30 και εφαρμόστε την κάτω από το καθημερινό σας μακιγιάζ.

μύθοι ομορφιάς μακιγιάζ

  1. Η καθημερινή απολέπιση θα αφήσει την επιδερμίδα σας καθαρή και φρέσκια

Ναι, η συχνή απολέπιση μπορεί να σας κάνει καλό, αλλά η καθημερινή απολέπιση μπορεί να «στρεσάρει» την επιδερμίδα σας. Είτε χρησιμοποιείτε ένα scrub, είτε κάποια άλλη μέθοδο απολέπισης, καλό είναι να κάνετε απολέπιση στην επιδερμίδα σας μια με δύο φορές την εβδομάδα. Αν κάνετε απολέπιση πιο συχνά, αυξάνετε τις πιθανότητες να επηρεάσετε το φυσικό φράγμα υγρασίας της επιδερμίδας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια ερεθισμένη επιδερμίδα, κόκκινη επιδερμίδα που δε θα μπορείτε να τη θεραπεύσετε εύκολα.

Διαβάστε ακόμη:

Φάκελος περιποίηση: 6+1 μυστικά ομορφιάς από όλο τον κόσμο

Αφυδατωμένο δέρμα: Τι θα πρέπει να προσέξετε