Αφυδατωμένο δέρμα: Τι θα πρέπει να προσέξετε

αφυδατωμένο δέρμα

Ίσως κάποια στιγμή στη ζωή σας έχετε αναρωτηθεί πώς μπορείτε να ανακουφίσετε το αφυδατωμένο δέρμα. Η επιδερμίδα σας μπορεί αν ερεθιστεί, να γίνει πιο τραχιά ή ξηρή για πολλούς λόγους. Η ενυδάτωση είναι αρκετά σημαντική, αλλά δεν εξαρτάται πάντοτε μόνο από την πρόσληψη νερού. Το καλοκαίρι, μπορεί να την επηρεάσει ακόμη και ο κλιματισμός, και το χειμώνα η διαφορά θερμοκρασίας εξωτερικών και εσωτερικών χώρων. Όπως και να έχει, το αφυδατωμένο δέρμα είναι κάτι που μπορείτε να το αντιμετωπίσετε εύκολα.

Είναι σημαντικό αν τονίσουμε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο αφυδατωμένο και στο ξηρό δέρμα. Το πρώτο αναφέρεται σε έλλειψη ενυδάτωσης εξαιτίας βραχυπρόθεσμων παραγόντων. Το δεύτερο αναφέρεται σε έναν τύπο δέρματος, που είναι ξηρός σε μια σχεδόν μόνιμη βάση και χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση. Τι θα πρέπει όμως να προσέξετε έχετε παρατηρήσει αφυδατωμένο το δέρμα σας;

  1. Πρόσληψη νερού

Η πρόσληψη νερού (ή η έλλειψη του) επηρεάζει άμεσα την επιδερμίδα όπως και οι υπόλοιπες λειτουργίες του σώματος. Πέρα από τις διαφορές που θα παρατηρήσετε στην επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος, θα δείτε αλλαγές και στην ενέργεια σας. Βεβαιωθείτε ότι το νερό θα είναι το βασικό ποτό σας. Να πίνετε νερό όταν νιώθετε δίψα, καθώς και ανάμεσα στα γεύματα σας. Αν είναι εύκολο, να έχετε λίγο νερό πάντα δίπλα σας και να πίνετε ανά διαστήματα λίγες γουλιές.

  1. Θερμοκρασία του ντους

Το πολύ ζεστό ή καυτό νερό μπορεί να χαρίζει μια πολύ καλή αίσθηση, αλλά ξηραίνει αμέσως την επιδερμίδα. Το καυτό νερό αφαιρεί την επιδερμίδα από τα φυσικά της έλαια, αφήνοντας την ξηρή, και με ερεθισμούς. Σκεφτείτε να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία στο ντους για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από την αφυδάτωση. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε γρήγορα ντους για να αποφύγετε την παρατεταμένη επαφή με το καυτό νερό.

αφυδατωμένο δέρμα ντους

  1. Ποιότητα του αέρα και υγρασία

Διατηρώντας ένα άνετο δωμάτιο με θερμοκρασία στα επίπεδα υγρασίας πάνω από το 30% θα μπορέσετε να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο. Το air condition και οι ανεμιστήρες συμβάλλουν στην εμφάνιση του ξηρού αέρα, προκαλώντας ξηρότητα στην επιδερμίδα. Αν παρατηρήσετε αυτό το πρόβλημα, προμηθευτείτε με έναν υγραντήρα.

  1. Αλκοόλ

Ίσως το περιμένατε. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αφυδατώνει την επιδερμίδα. Το αλκοόλ μειώνει την παραγωγή μια αντιδιουρητικής ορμόνης του οργανισμού, προκαλώντας την απώλεια περισσότερων υγρών από ότι συνήθως μέσω των ούρων. Προσπαθήστε μαζί με το ποτό σας  να πίνετε και νερό.

  1. Χρησιμοποιήστε sheet masks

Οι sheet masks μπορούν να παράγουν γρήγορα αποτελέσματα, αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμες όταν εφαρμόζονται πριν τον ύπνο, ώστε το serum να ενυδατώσει την επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πριν τις εφαρμόσετε φροντίστε να έχετε καθαρίσει το πρόσωπο σας και απλώστε την κρέμα σας μετά την εφαρμογή.

αφυδατωμένο δέρμα μάσκα

  1. Κρέμα νυκτός

Μια ενυδατική κρέμα νυκτός λειτουργεί κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να «παγιδεύσει» την ενυδάτωση μέσα στην επιδερμίδα και να έχει άμεσα αποτελέσματα. Συνήθως περιέχουν θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην ενυδάτωση και την απαλότητα της επιδερμίδας. Γιατί να μη τη δοκιμάσετε;

Διαβάστε ακόμη:

Νυχτερινή εφίδρωση: 4+1 αιτίες

Φάκελος περιποίηση: 6+1 μυστικά ομορφιάς από όλο τον κόσμο