Πλαστική στα μάτια: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία;

πλαστική μάτια

Πλαστική στα μάτια: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία; Ίσως τα μάτια σας δε δείχνουν το ίδιο νεανικά σε σχέση με το παρελθόν. Η χαλάρωση των βλεφάρων μπορεί να επηρεάζει την όραση σας. Ίσως πάλι να σκέφτεστε να προχωρήσετε σε κάποια θεραπεία για να ανανεωθείτε. Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι, η πλαστική στα μάτια, ή αλλιώς η βλεφαροπλαστική αποτελεί τη θεραπεία ανόρθωσης των βλεφάρων, αποκατάστασης της όρασης.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για την πλαστική στα μάτια;

Η πλαστική στα μάτια, γνωστή και ως βλεφαροπλαστική, αποτελεί ένα εξειδικευμένο είδος επέμβασης. Ο στόχος της είναι η αφαίρεση μιας μικρής ποσότητας επιδερμίδας γύρω από την περιοχή των ματιών, για τη μείωση της εμφάνισης της χαλάρωσης. Ενώ η ηλικία αποτελεί κριτήριο καταλληλότητας ενός υποψηφίου σε κάποιες θεραπείες, στη βλεφαροπλαστική δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία. Δηλαδή, υπάρχουν ασθενείς που διανύουν τη δεκαετία των 60, αλλά και ασθενείς που διανύουν  τη δεκαετία των 60.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πλαστικών Χειρούργων, το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών που στρέφονται στην πλαστική στα μάτια είναι άνω των 40 ετών. Οι ασθενείς ωστόσο που έχουν φυσικές σακούλες στα βλέφαρα και θέλουν να απαλλαγούν από αυτές διανύουν τη δεκαετία των 20 και 30. Παρά το γεγονός ότι οι λόγοι μπορεί να διαφέρουν στις διάφορες ηλικιακές ομάδες, ο στόχος της επέμβασης παραμένει ο ίδιος. Μια καλύτερη εμφάνιση με το «άνοιγμα» του ματιού.

πλαστική μάτια ηλικία

Ποιος είναι ο βασικός παράγοντας για την πλαστική στα μάτια;

Ο βασικότερος παράγοντας που ξεκινά η χαλάρωση στα βλέφαρα είναι η γήρανση. Με την πάροδο του χρόνου, οι δομές του δέρματος που χαρίζουν στήριξη ξεκινούν να καταρρέουν. Το κολλαγόνο είναι η βασική πρωτεΐνη σε αυτές τις δομές. Καθώς η παραγωγή του αρχίζει να εξασθενεί, η επιδερμίδα χάνει το υποκείμενο πλαίσιο της. Αυτό οδηγεί σε ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Επιπλέον, η γήρανση επηρεάζει και με έναν ακόμη τρόπο την περιοχή των ματιών. Αυτός ο τρόπος είναι η συρρίκνωση των αποθηκών λίπους. Ως αποτέλεσμα, η επιδερμίδα χάνει τον όγκο της και ξεκινά να χαλαρώνει. Οι ρυτίδες και η χαλάρωση γύρω από τα μάτια προκαλούν διπλώσεις στα βλέφαρα. Το αποτέλεσμα; Μια πιο βαριά εμφάνιση όταν κοιτάτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη.

Ποιοι είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι για την πλαστική στα μάτια;

Η πλαστική στα μάτια είναι κατάλληλη για πολλούς ανθρώπους σε διάφορα στάδια της ζωής τους. Η επέμβαση ενδείκνυται για όσους θέλουν να νιώσουν άνετα με τον εαυτό τους και θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνιση τους.

Με πληροφορίες από: cosmeticsurgeryofdfw.com

Διαβάστε ακόμη:

Φάκελος Μπότοξ: 3+1 tips για μέγιστα αποτελέσματα

Πλαστική χειρουργική στα χείλη: 2+1 οφέλη

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.