Πλαστική δοντιών: 4+1 θεραπείες

πλαστική δοντιών

Τι μπορεί να χρειάζεται για να αποκτήσετε το χαμόγελο των ονείρων σας; Πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν την απόκτηση ενός λαμπερού χαμόγελου. Αυτός είναι και ο λόγος που στρέφονται στην πλαστική των δοντιών, ή αλλιώς τη αισθητική οδοντιατρική. Η Αισθητική οδοντιατρική είναι σε άνθηση τα τελευταία χρόνια. Πολλοί είναι οι celebrities που έχουν δείξει πώς ένας οδοντίατρος μπορεί να μεταμορφώσει τα δόντια σας και αν σας δώσει το χαμόγελο που επιθυμείτε να αποκτήσετε.

Όταν θα επισκεφτείτε το γραφείο ενός ειδικού, θα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα από διάφορες μεθόδους, αναλόγως με τα αποτελέσματα που θέλετε να αποκτήσετε. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές από αυτές τις μεθόδους.

  1. Λεύκανση

Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες για εκείνους που αναζητούν έναν γρήγορο και απλό τρόπο για να αλλάξουν το χαμόγελο τους. Είναι ιδανική για όσους επιθυμούν να «φωτίσουν» τα δόντια τους, ή για αυτούς που δε θέλουν να δεσμευτούν για πολλές επισκέψεις ή για συντήρηση. Η λεύκανση μπορεί να γίνει είτε στο γραφείο ενός ειδικού, ή στο σπίτι. Ωστόσο, τα προϊόντα που χαρίζουν λεύκανση στο σπίτι δεν χαρίζουν πάντοτε το επιθυμητό αποτέλεσμα που επιθυμούν να αποκτήσουν οι ασθενείς.

πλαστική δοντιών χαμόγελο

  1. Όψεις ρητίνης (Bonding)

Οι όψεις ρητίνης είναι μια μέθοδος για τους ανθρώπους που έχουν σκουρόχρωμα, ή σπασμένα δόντια. Το υλικό για τις όψεις ρητίνης που χρησιμοποιείται είναι περίπου το ίδιο που χρησιμοποιείται για τα άσπρα filling. Είναι εύπλαστο υλικό, που σημαίνει ότι ο γιατρός θα μπορεί να το αναδιαμορφώσει το υλικό προκειμένου να ταιριάζει στο ιδανικό, όμορφο σχήμα που επιθυμείτε να αποκτήσετε.

  1. Όψεις πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν μια σταθερή επένδυση στην πλαστική των δοντιών εδώ και δεκαετίες. Οι όψεις πορσελάνης είναι λεπτά κομμάτια πορσελάνης που τοποθετούνται στο μπροστινό τμήμα του δοντιού. Στην αρχή επιτυγχάνεται το κέρωμα των δοντιών, και την τοποθέτηση προσωρινών όψεων πορσελάνης, μέχρι να δημιουργηθούν οι μόνιμες όψεις σε εργαστήριο. Οι όψεις πορσελάνης είναι ιδανικές για όσους έχουν αρκετά σκουρόχρωμα δόντια που σε αυτά δεν είναι αποτελεσματική η λεύκανση, καθώς και σπασμένα μπροστινά, ή δόντια που έχουν υποστεί φθορά.

πλαστική δοντιών ρητίνη

  1. Ενθέματα δοντιών

Ένα ένθεμα δοντιών είναι μια μεταλλική συσκευή σχεδιασμένη για την αντικατάσταση ενός δοντιού που λείπει. Αυτή η συσκευή είναι συνήθως κατασκευασμένη από τιτάνιο και τοποθετείται χειρουργικά στη γνάθο που λείπει το δόντια. Τα ενθέματα δοντιών λειτουργούν ως τη ρίζα των δοντιών και μπορούν να συγκρατήσουν τεχνητά δόντια, όπως μια γέφυρα, ή μια τεχνητή οδοντοστοιχία.

  1. Ανασχηματισμός δοντιών

Γνωστή και ως contouring, ο γιατρός μπορεί να αναδιαμορφώσει τα δόντια γεμίζοντας ή αφαιρώντας κάποια ποσότητα από το σμάλτο. Η επέμβαση συνήθως δεν είναι ανώδυνη, και μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική στα μάτια: 5+1 θεραπείες που περιλαμβάνει 

Πλαστική χειρουργική στα χείλη: Τι είναι το lip lift;

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.