Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια: 3+1 θεραπείες

μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια

Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια δε σχετίζονται απαραίτητα με την ηλικία. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι αναπτύσσουν μαύρους κύκλους για διάφορους λόγους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η ηλικία, η έλλειψη ύπνου, το τρίψιμο κάτω από τα μάτια, καθώς και η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Ωστόσο, εξαιτίας της εξέλιξης στην επιστήμη και την τεχνολογία, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός θεραπειών και μεθόδων που μπορούν να εξαφανίσουν τους μαύρους κύκλους. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται τόσο επεμβατικές, όσο και μη επεμβατικές θεραπείες.

Γιατί εμφανίζονται μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια;

Ίσως έχετε ακούσει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μαύροι κύκλοι σχετίζονται με την έλλειψη ύπνου και την κόπωση. Βασικά, υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να εμφανιστούν μαύροι κύκλοι. Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται:

  • Αλλεργίες
  • Κληρονομικότητα
  • Έκθεση στον ήλιο
  • Ζητήματα υπερχρωματισμού
  • Φαγούρα/Ξύσιμο στην περιοχή των ματιών
  • Ηλικία

Ο βασικός ένοχος πίσω από τους μαύρους κύκλους είναι ότι η επιδερμίδα χάνει το κολλαγόνο και, σταδιακά, γίνεται πιο λεπτή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι πιο ορατά τα αγγεία του αίματος. Πολλές φορές οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια εμφανίζονται επειδή έχουν σχηματιστεί σακούλες, αλλά και χαλάρωση της επιδερμίδας. Ποιες είναι όμως οι θεραπείες για την καταπολέμηση τους;

μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια fillers

  1. Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική είναι μια επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται η περίσσεια λίπους ή η χαλαρή επιδερμίδα από την περιοχή των ματιών. Η βασική λειτουργία της βλεφαροπλαστικής είναι η εξάλειψη των σακούλων και η αντιμετώπιση των βλεφάρων με «πτωτική» τάση. Ωστόσο, μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά και την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

  1. Θεραπείες με laser

Τα laser είναι από τα πιο ευέλικτα εργαλεία στις αισθητικές θεραπείες. Χρησιμοποιούνται για διάφορες θεραπείες. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται και θεραπείες για την ακμή. Έχει αποδειχθεί ότι οι θεραπείες για την ακμή μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικές με τους μαύρους κύκλους. Ο τρόπος που λειτουργούν τα laser είναι μεταδίδοντας θερμότητα σε μια περιοχή. Αυτή η ενέργεια ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου.

μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια θεραπείες

  1. Fillers

Μπορεί για κάποιους να φαίνεται οξύμωρο, αλλά τα fillers είναι αρκετά αποτελεσματικά για τους κύκλους κάτω από τα μάτια. Το βασικό συστατικό στα fillers είναι το υαλουρονικό οξύ, μια ουσία που βρίσκεται φυσικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος κάποιας αλλεργικής αντίδρασης. Τα fillers λειτουργούν «γεμίζοντας» την περιοχή κάτω από τα μάτια που έχει χάσει τον όγκο της. Αυτή η απώλεια όγκου είναι ακόμη ένας ένοχος για την εμφάνιση μαύρων κύκλων. Για αυτό το λόγο, σε αυτές τις περιπτώσεις η θεραπεία με fillers είναι η καλύτερη μέθοδος εξάλειψης των μαύρων κύκλων.

  1. Χημικά peeling

Τα χημικά peeling είναι ένα ακόμη ευέλικτο εργαλείο στην αισθητική ιατρική. Ο τρόπος που λειτουργούν τα χημικά peeling είναι αφαιρώντας τις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας και αποκαλύπτοντας μια πιο νεανική επιδερμίδα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, για τους μαύρους κύκλους, οι δερματολόγοι χρησιμοποιούν ήπια peeling. Αυτό συμβαίνει γιατί η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη.

Με πληροφορίες από: laskinmd.com, dermcollective.com, urbanasian.com

Διαβάστε ακόμη:

Πλαστική χειρουργική στα μάτια: Διάρκεια αποτελεσμάτων

Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι: Θεραπεία Plexr

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.