Καθημερινή περιποίηση σώματος: 3+1 tips

καθημερινή περιποίηση

Καθημερινή περιποίηση: Ποια είναι η κατάλληλη ρουτίνα για το σώμα; Η εύρεση της τέλειας skincare routine είναι μια δύσκολη υπόθεση. Όπως και με το πρόσωπο, έτσι και με το σώμα, η χρήση των κατάλληλων προϊόντων μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ωστόσο, η καθημερινή περιποίηση δεν σταματά στον λαιμό. Τι θα πρέπει να προσέξετε για το υπόλοιπο σώμα;

  1. Καθαρισμός

Αν έχετε μια σταθερή skincare routine για το πρόσωπο σας, θα μαντέψατε το πρώτο βήμα και για το σώμα. Άσχετα με το σημείο που θέλετε να περιποιηθείτε κάθε φορά, θα πρέπει η περιοχή να είναι εντελώς καθαρή. Όσον αφορά το σώμα, η επιλογή ενός ήπιου αφρόλουτρου που δεν ερεθίζει και δεν ξηραίνει την επιδερμίδα είναι σημαντική.

  1. Προσοχή στην απολέπιση

Η απολέπιση του σώματος κρύβει κινδύνους. Η υπερβολική απολέπιση ερεθίζει την επιδερμίδα. Ωστόσο, η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στην κατάλληλη ενυδάτωση της επιδερμίδας. 2-3 φορές την εβδομάδα αρκούν.

καθημερινή περιποίηση σώματος

  1. Αποτρίχωση με τον κατάλληλο τρόπο

Ακόμη κι αν η αποτρίχωση σας περιλαμβάνει τη βοήθεια από το ξυραφάκι στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας, δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε λάθη. Ξεκινήστε περνώντας λίγο χρόνο στο ντους. Το νερό θα μαλακώσει την επιδερμίδα. Μόλις έρθει η ώρα για το ξυραφάκι, αρκούν και οι αργές κινήσεις. Απλώστε μια κρέμα ξυρίσματος στην επιδερμίδα σας και μετακινήστε προσεκτικά το ξυραφάκι με τη φορά της λεπίδας και όχι κόντρα.

  1. Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

Καθαρισμός, απολέπιση, ξύρισμα. Όλα αυτά έχουν κάτι κοινό. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη στη συνέχεια. Επιπλέον, η ιδανική στιγμή για ενυδάτωση κατά την καθημερινή σας περιποίηση είναι αμέσως μετά το ντους. Η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας σώματος από τον λαιμό μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών, αποτελεί το κατάλληλο κλείσιμο της skincare routine σας για το σώμα.

Διαβάστε ακόμη:

Βιταμίνη C: 3+1 ιδιότητες στα μαλλιά

Περιποίηση λαιμού: 3+1 must συστατικά για το skincare