Χρώματα: 2+1 δραστηριότητες εκμάθησης για τα μωρά

παιχνίδια για μωρά

Ψάχνετε τρόπους ώστε να γίνουν πιο εύκολα κατανοητά τα χρώματα για τα μωρά; Υπάρχουν πολλές εύκολες δραστηριότητες που μπορούν να διδάξουν σε ένα μωρό πώς να εντοπίζει και να ονοματίζει τα βασικά χρώματα. Επιπλέον, θα μπορέσει να αναπτύξει τις λεκτικές του ικανότητες, καθώς και τη δημιουργικότητα του. Αυτές οι δραστηριότητες είναι αρκετά διασκεδαστικές και μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στην καθημερινότητα του μωρού σας. Ποιες μπορεί να είναι;

  1. Παιχνίδι με το φαγητό

Το φαγητό μπορεί να γίνει ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για τα μωρά, τόσο για τα χρώματα, όσο και για τη διατροφή. Δώστε τα ονόματα όσο σερβίρετε το φαγητό. Πχ, μαύρο ψωμί, κίτρινο τυρί, κόκκινες πιπεριές κλπ. Η μπορείτε απλά να δημιουργήσετε τη δική σας παλέτα, κάνοντας μίξεις χρωμάτων. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναμείξετε μαρμελάδα φράουλα με γιαούρτι. Μόλις φτιάξατε ένα νόστιμο σνακ με ροζ χρώμα.

παιχνίδια για μωρά φαγητό

  1. Παιχνίδι με αποχρώσεις

Πριν βγείτε έξω με το μωρό σας για την καθιερωμένη σας βόλτα, επιλέξτε ένα κομμάτι χαρτόνι που μπορεί να κρατήσει. Κατά τη διάρκεια της βόλτας, βοηθήστε το να εντοπίσει αντικείμενα που είναι το ίδιο χρώμα με το χαρτόνι που επέλεξε. Παραδείγματα αποτελούν κάποια φύλλα, τα ρούχα των περαστικών, τα χρώματα των κτιρίων ή των αυτοκινήτων κλπ.

Μόλις επιστρέψετε σπίτι, ζωγραφίστε μαζί μερικά από τα αντικείμενα που εντοπίσατε, ως υπενθύμιση αυτών των αντικειμένων με την ίδια απόχρωση.

παιχνίδια για μωρά χαρτόνι

  1. Επιλογή κάλτσας

Έχετε κάλτσες; Τοποθετείστε δύο καλάθια στο πάτωμα, και τοποθετείστε ένα κομμάτι χαρτί σε ένα. Διαλέξτε μερικές κάλτσες και δώστε στο μωρό σας μια μπάλα από κάλτσες οποιουδήποτε χρώματος. Ζητήστε του να τις πετάξει σε οποιοδήποτε καλάθι πιστεύει ότι ανήκουν.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι θα βοηθάτε πάντοτε το μωρό σας. Οι δραστηριότητες με τα χρώματα θα πρέπει να είναι διασκεδαστικές για τα μωρά, όχι να τους προκαλούν σύγχυση.

Διαβάστε ακόμη:

Baby yoga: 3+1 οφέλη για το μωρό

Μωρό στην κούνια: Τρόποι αποτροπής από το σκαρφάλωμα