Αιδιοπλαστική: Η πλαστική χειρουργική των γεννητικών οργάνων

αιδιοπλαστική

Η αιδιοπλαστική είναι μια από τις κατηγορίες της πλαστικής χειρουργικής στο σώμα που στοχεύει στη «σύσφιξη» του αιδίου που έχει χαλαρώσει, είτε εξαιτίας μιας γέννας, ή εξαιτίας της παρόδου του χρόνου. Ορισμένοι χειρούργοι ισχυρίζονται ότι μπορεί να αλλάξει και την ευαισθησία της περιοχής.

Είναι αλήθεια ότι οι ιστοί του αιδίου μπορούν να διασταλούν. Η χειρουργική διαστολή των ιστών του αιδίου δεν εγγυάται μια ενισχυμένη σεξουαλική απόκριση. Αυτό προκύπτει καθώς η επιθυμία, η libido και ο οργασμός είναι περίπλοκοι, πώς είναι η προσωπική αντίδραση, ο συναισθηματικός παράγοντας, και προσωπικοί ή ψυχολογικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική διάθεση και την επιθυμία. Επιπλέον, η σεξουαλική «ευαισθησία» δεν οδηγούν αυτόματα σε περισσότερη ευχαρίστηση.

Η χειλιοπλαστική, η πλαστική χειρουργική στα χείλη (του αιδίου) μπορούν να γίνει είτε μόνη της, είτε με αισιοπλαστική. Χειρουργική μπορεί να δίνει στα μεγάλα χείλη (τα εξωτερικά χείλη) ή τα μικρά χείλη (τα πιο μικρά, εσωτερικά χείλη του αιδίου). Η χειλιοπλαστική αλλάζει το μέγεθος και το σχήμα των χειλιών, κάνοντας τα πιο μικρά, ή διορθώνοντας την ασσυμετρία ανάμεσα τους.

αιδιοπλαστική επέμβαση

Επεμβάσεις που σχετίζονται με την Αιδιοπλαστική και τη Χειλιοπλαστική

Η αιδιοπλαστική τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί και έχουν αναπτυχθεί διάφορες θεραπείες. Μερικά παραδείγματα είναι η ανανέωση του αιδίου και ο «ανασχηματισμός» του αιδίου, με σκοπό όχι μόνο την βελτίωση της εμφάνισης της ευαίσθητης περιοχής, αλλά και την αύξηση της αυτοπεποίθησης μιας γυναίκας. Μερικές θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν:

  1. Υμενοπλαστία

Ο υμένας, ο λεπτός ιστός στην είσοδο του κόλπου, συνήθως «σπάει» την πρώτη ή τη δεύτερη φορά που μια γυναίκα θα έχει σεξουαλική επαφή. Μια επέμβαση που ονομάζεται υμενοπλαστία αποκαθιστά τον υμένα. Ο κόλπος θυμίζει αυτόν που είχε η γυναίκα πριν προβεί σε σεξουαλική επαφή.

  1. Επέμβαση στην κλειτορίδα

Ορισμένοι χειρούργοι προχωρούν σε μια επέμβαση που αφορά το κομμάτι της κλειτορίδας. Κατά τη διάρκεια αυτής της επέμβασης, αφαιρείται ο ιστός που συνήθως καλύπτει την κλειτορίδα.

  1. Πλαστική G-Spot

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι στα μπροστινά τοιχώματα του κόλπου, βρίσκεται η ερωτική ζώνη G, μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή που προσφέρει στη γυναίκα μεγάλη ερωτική διέγερση και οργασμό. Η επέμβαση αυτή περιλαμβάνει την ενίσχυση κολλαγόνου στα μπροστινά τοιχώματα του κόλπου, με στόχο την αύξηση της ερωτικής ευχαρίστησης.

Συμβουλή: Μιλήστε ανοιχτά με τον γιατρό σας για τα συναισθήματα και τις ανησυχίες σας σχετικά με την περιοχή των γεννητικών οργάνων, καθώς και τις προσδοκίες που έχετε.

Διαβάστε ακόμη:

Αποκατάσταση σώματος μετά τη γέννα: Οι θεραπείες που περιλαμβάνει

Γάμπα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αυξητική της

 

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.