Υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπο: H ενέσιμη έκδοση

υαλουρονικό στο πρόσωπο

Το υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπο, εκτός από τις κρέμες, υπάρχει και σε ενέσιμη μορφή. Σε ενέσιμη μορφή, ως filler, το υαλουρονικό οξύ είναι με τη μορφή τζελ, που μόλις εισχωρήσει στο δέρμα προσελκύει νερό για να αναδημιουργήσει όγκο και να δημιουργήσει τη χαμένη δομή του δέρματος. Με αυτό τον τρόπο, μειώνετε το «σακούλιασμα» ή η ταλαιπωρημένη όψη, ενώ μειώνονται οι ρυτίδες έκφρασης και οι ρυτίδες.

Πώς χρησιμοποιείται το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπο;

Το ενέσιμο υαλουρονικό χρησιμοποιείται κυρίως για να γεμίσει γραμμές και ρυτίδες, για να μεγαλώσει τα ζυγωματικά και  τα χείλη. Επιπλέον, εφαρμόζεται στην περιοχή κάτω από τα μάτια και στα χέρια.

Τα διαφορετικά είδη του ενέσιμου υαλουρονικού μπορεί να ποικίλλουν. Γι’αυτό το λόγο καλό θα ήταν να συζητήσετε τις επιλογές που έχετε με έναν ειδικό, για να σας προτείνει τις καλύτερες εναλλακτικές για τις δικές σας ανάγκες. Εδώ, μπορείτε να βρείτε μια λίστα με καταρτισμένους επαγγελματίες, που θα ανταποκριθούν αμέσως στο τι ζητάτε.

υαλουρονικό στο πρόσωπο

Δεν είναι μόνιμο

Επειδή εισέρχεται με ένεση στο πρόσωπο σας, δεν σημαίνει ότι το υαλουρονικό οξύ είναι μόνιμο. Το υαλουρονικό οξύ μπορείτε να το επαναφέρετε. Αν δεν είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, ο δερματολόγος μπορεί να εισάγει το ένζυμο υαλουρονιδάση και να διαλύσει το οξύ. Το ένζυμο αυτό δρα γρήγορα, και η διαδικασία της αφαίρεσης μπορεί να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 24-48 ώρες. Ωστόσο, όσοι έχουν αλλεργία στις μέλισσες θα πρέπει να συζητήσουν πρώτα με τον ειδικό σχετικά με αυτή τη διαδικασία, καθώς αυτό το ένζυμο περιέχει συστατικά δηλητηρίου μέλισσας.

Το υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπο δεν ταιριάζει σε όλους

Το υαλουρονικό οξύ ενδείκνυται για τους περισσότερους τύπους δέρματος, εκτός από τις έγκυες γυναίκες. Αν και δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα σχετικά με παρενέργειες, οι ειδικοί αποφεύγουν να προβούν σε τέτοιου είδους θεραπείες με γυναίκες που διανύουν την εγκυμοσύνη, για να είναι σίγουροι για κάθε ενδεχόμενο. Παραλείψτε να προβείτε σε μια ενέσιμη θεραπεία αν έχετε κάποια δερματική πάθηση. Αν κάνετε κάποια θεραπεία και η επιδερμίδα σας είναι καθαρή, μπορείτε να κάνετε κάποια ένεση υαλουρονικού.

υαλουρονικό στο πρόσωπο

Οι παρενέργειες από το υαλουρονικό οξύ

Αν σκέφτεστε να κάνετε μια ενέσιμη θεραπεία, υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης μικρών παρενεργειών που θα πρέπει να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Το πρήξιμο είναι μια από αυτές. Ωστόσο, υποχωρεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οποιοσδήποτε ερεθισμός θα υποχωρήσει μέσα σε λίγες μέρες.

Διαβάστε ακόμη:

Ρετινόλη: Τι είναι και ποια είναι τα οφέλη της;

Λεμόνι στο πρόσωπο: Πόσο ασφαλές είναι;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.