Ενθέματα σιλικόνης: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

ενθέματα σιλικόνης

Ενθέματα σιλικόνης, τι οφέλη έχουν; Η πλαστική χειρουργική για την αυξητική στήθους είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο. Χάρη στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, η επέμβαση είναι περισσότερο αποτελεσματική σε σχέση με το παρελθόν, ενώ χαρίζει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ενθέματα σιλικόνης

Μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους για την αυξητική στήθους είναι με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης. Τα ενθέματα σιλικόνης αποτελούνται από μια μεμβράνη σιλικόνης που στο εσωτερικό τους περιέχουν gel σιλικόνης. Μάλιστα, τα ενθέματα αυτά έχουν λάβει έγκριση για χρήση από τον FDA το 2006.

Ποιοι είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι για την αύξηση του στήθους;

Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης, είναι οι γυναίκες που έχουν αρκετά μικρό στήθος, ή νιώθουν ότι ο κορμός τους είναι δυσανάλογος σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα. Ακόμη, οι κατάλληλοι υποψήφιοι έχουν καλή κατάσταση υγείας, αλλά και ρεαλιστικούς στόχους σχετικά με τα αποτελέσματα ή τον χρόνο αποθεραπείας.

ενθέματα σιλικόνης προτερήματα

Τι οφέλη χαρίζουν;

Τα ενθέματα σιλικόνης περιλαμβάνουν έναν μεγάλο αριθμό από πλεονεκτήματα. Το γεγονός αυτό είναι που τα καθιστά μια αρκετά δημοφιλή επιλογή. Μερικά από αυτά είναι:

  1. Φυσική εμφάνιση

Τα ενθέματα σιλικόνης χαρίζουν πιο φυσικά αποτελέσματα σε σχέση με τα ενθέματα φυσιολογικού ορού, χάρη στη συνολική σύσταση τους.

  1. Φυσική υφή

Τα ενθέματα είναι αρκετά απαλά και έχουν φυσική αίσθηση, παρόμοια με αυτή του φυσικού ιστού του στήθους

  1. Λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης ρυτίδων

Τα ενθέματα σιλικόνης είναι λιγότερο επιρρεπή στην εμφάνιση κυματισμών ή ρυτίδων σε σχέση με αυτά του φυσιολογικού ορού, εξαιτίας της σύστασης τους.

ενθέματα σιλικόνης μειονεκτήματα

Τι μειονεκτήματα έχουν αυτού του είδους τα ενθέματα;

Παρά το γεγονός ότι έχουν αρκετά προτερήματα, τα ενθέματα αυτά έχουν και ορισμένα μειονεκτήματα. Μερικά από αυτά είναι:

  1. Πιθανότητα ορατών χειρουργικών ουλών

Εξαιτίας της σύστασης των ενθεμάτων, η επέμβαση περιλαμβάνει τη δημιουργία τομών στο στήθος.

  1. Πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών

Πιθανές ρήξεις ή διαρροές από τα ενθέματα εμφανίζονται πιο αργά σε σχέση με τα ενθέματα φυσιολογικού ορού. Ωστόσο, η πιθανότητα αυτή είναι χαμηλή.

Διαβάστε ακόμη:

Μικρά ενθέματα: Για ποιες γυναίκες είναι κατάλληλα;

Ενθέματα στήθους: Τι περιλαμβάνει η αφαίρεση τους;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.