Πλαστική αυτιών: 6+1 tips για γρήγορη ανάρρωση

πλαστική αυτιών ανάρρωση θεραπεία

Ένας από τους παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη αν θέλετε να προχωρήσετε σε μια πλαστική επέμβαση των αυτιών σας, είναι η ανάρρωση. Τα αποτελέσματα θα είναι ορατά έπειτα από λίγες εβδομάδες. Ωστόσο, πριν δείτε τα αποτελέσματα της επέμβασης, θα πρέπει αν ακολουθήσετε τις οδηγίες που θα σας δώσει ο γιατρός σας. Τι θα πρέπει όμως να προσέξετε σε περίπτωση που θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία της ανάρρωσης και να δείτε τα μέγιστα αποτελέσματα;

  1. Αποφύγετε να τρίβετε ή να ακουμπάτε τα αυτιά σας

Έπειτα από την επέμβαση, θα αρχίσετε να επιστρέφετε σταδιακά στην καθημερινότητα σας. Ωστόσο, τις πρώτες εβδομάδες θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μην ακουμπάτε ή να τρίβετε τα αυτιά σας. Με αυτό τον τρόπο τα αυτιά σας θα παραμείνουν στη θέση τους και θα αποφευχθεί η φθορά στις τομές. Θα πρέπει να μετακινείστε με προσοχή, καθώς τα αυτιά σας θα είναι μουδιασμένα και δε θα μπορείτε να βιώσετε τον τραυματισμό.

πλαστική αυτιών ανάρρωση επέμβαση

 

  1. Να μην ξεχνάτε να φοράτε το headband

Αμέσως μετά την επέμβαση, ένας επίδεσμος θα καλύψει τα αυτιά σας. Περίπου μια εβδομάδα αργότερα, αυτός ο επίδεσμος θα αντικατασταθεί με έναν πιο ελαφρύ, αλλά και ένα headband που θα καλύπτει εντελώς τα αυτιά σας. Το headband θα προστατεύσει τα αυτιά σας, αλλά και θα τα διατηρήσει στη θέση τους. Είναι μια καλή ιδέα να φοράτε φαρδιές μπλούζες ή πουκάμισα ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για τον τρόπο που θα ντυθείτε.

  1. Κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά τις πρώτες εβδομάδες

Το πρήξιμο είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι που έχει η διαδικασία ανάρρωσης έπειτα από την πλαστική των αυτιών. Βέβαια, μπορείτε να ελαττώσετε το πρήξιμο διατηρώντας το κεφάλι σας ψηλά, ειδικά κατά τον ύπνο. Λίγα μαξιλάρια που θα διατηρήσουν το  κεφάλι σας σε ανοδική θέση αρκούν. Όσο είστε ξύπνιοι, αποφύγετε να σκύβετε. Το σκύψιμο αυξάνει τον κίνδυνο της εμφάνισης αιμορραγίας. Το πρήξιμο συνήθως είναι έντονο για έναν με δύο μήνες, ενώ τα κατάλοιπα του μπορούν να διαρκέσουν έως έξι.

  1. Αποφύγετε να ξύσετε τις περιοχές των τομών

Μέσα στην ανάρρωση έπειτα από την πλαστική των αυτιών, είναι αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο για τις περιοχές των τομών να αρχίσουν να εμφανίζουν φαγούρα. Η φαγούρα αυτή στις τομές είναι ένα σημάδι ότι η περιοχή αρχίζει να αναρρώνει και τα νεύρα αναγεννιούνται. Αποφύγετε να ξύσετε αυτές τις περιοχές προκειμένου να αποφύγετε να κάνετε ζημιά. Ωστόσο, αν η φαγούρα συνοδεύεται από ερυθρότητα, υπερβολική θερμοκρασία, ενημερώστε άμεσα τον γιατρό σας.

πλαστική αυτιών ανάρρωση

  1. Αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και τις ακραίες θερμοκρασίες για έναν με δύο μήνες

Τα αυτιά σας θα είναι μουδιασμένα για λίγες εβδομάδες. Ως αποτέλεσμα, δε θα βιώνετε καθόλου φθορά που μπορεί να προκληθεί από ακραίες θερμοκρασίες. Αν χρησιμοποιήσετε παγάκια ή κομπρέσες, καλύψτε τα με κάποιο ύφασμα πρώτα. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μαλλιών για την πρόληψη εγκαύματος. Οι ουλές θα χρειαστούν περίπου έναν χρόνο για να πάρουν το σχήμα μικρών λεπτών γραμμών. Μέχρι αυτή την περίοδο, αποφύγετε την ηλιοθεραπεία, για την πρόληψη εμφάνισης υπερχρωματισμού.

  1. Καταναλώστε υγιεινά τρόφιμα

Η υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη έπειτα από την πλαστική των αυτιών, καθώς ο οργανισμός έχει ανάγκη από βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για τη σωστή ανάρρωση. Ορισμένοι ασθενείς αντιμετωπίζουν δυσκολία για την κατανάλωση σκληρών τροφών τις πρώτες μέρες έπειτα από την επέμβαση. Σε αυτή την περίπτωση, συνίσταται η κατανάλωση πιο μαλακών τροφών.

  1. Αποφύγετε το κάπνισμα

Το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει την ανάρρωση σας. Η κακή ανάρρωση, η εμφάνιση μεγάλων ουλών, μπορούν να προκληθούν από το κάπνισμα. Αποφύγετε την επαφή με τον καπνό, όπως και το παθητικό κάπνισμα για περίπου 2 εβδομάδες έπειτα από την επέμβαση.

Διαβάστε ακόμη:

Διόρθωση αυτιών: 2+1 τύποι επανορθωτικής χειρουργικής

Πλαστική Χειρουργική: 5+1 είδη που επιλέγουν οι άντρες

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.