Ατροφική ουλή: 3+1 θεραπείες

ατροφική ουλή

Η ατροφική ουλή είναι ένας τύπος ουλής που αναρρώνει κάτω από τον ιστό της επιδερμίδας. Συνήθως κάνει την εμφάνιση της όταν η επιδερμίδα δεν είναι σε θέση για αναδημιουργία ιστού. Συνήθως μια ατροφική ουλή είναι αποτέλεσμα έντονης ακμής ή ανεμοβλογιάς. Επιπλέον, είναι και αποτέλεσμα αφαίρεσης κάποιου σπίλου. Ποιες είναι οι κατάλληλες θεραπείες για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος;

  1. Χημικά peeling

Τα χημικά peeling αποτελούν μια συνηθισμένη μέθοδο θεραπείας. Η θεραπεία περιλαμβάνει την καταστροφή της επιδερμίδας που έχει υποστεί φθορά. Το χημικό διάλυμα κάνει απολέπιση στην παλιά επιδερμίδα. Στη θέση της, παράγει μια νέα, υγιή επιδερμίδα. Η αναγέννηση αυτή μειώνει την εμφάνιση των ατροφικών ουλών. Τα αποτελέσματα είναι ορατά έπειτα από κάποιες ημέρες ή εβδομάδες.

  1. Fillers

Τα fillers είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής θεραπεία για την αντιμετώπιση ατροφικών ουών από ακμή. Συνήθως αυξάνουν τη θέση της ουλής, ώστε να είναι σε αρμονία με τις στοιβάδες της επιδερμίδας. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Με την πάροδο του χρόνου, τα fillers βελτιώνουν τον όγκο της επιδερμίδας και την εμφάνιση των ουλών.

ατροφική ουλή θεραπείες

  1. Microneedling

Η θεραπεία microneedling είναι μια θεραπεία που συμβάλλει στην αναδημιουργία μιας πιο υγιούς στοιβάδας της επιδερμίδας. Η χρήση των βελονιών συμβάλλουν ακόμη και στην παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι, η επιδερμίδα διατηρεί την ελαστικότητα και την υγεία της. Η εμφάνιση της ατροφικής ουλής μειώνεται σταδιακά.

  1. Fractional laser

Το Fracional laser συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου, χαρίζοντας λάμψη στο δέρμα, καθώς και την ανανέωση των κυττάρων. Αποτελεί μια από τις θεραπείες που μειώνουν τις ουλές της ακμής. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη συνεδρία, ενώ για τα τελικά αποτελέσματα είναι απαραίτητες περίπου 3-4 συνεδρίες σε διάστημα περίπου 20 ημερών.

Διαβάστε ακόμη:

Επανορθωτική χειρουργική: Τι ζητήματα επιλύει;

Πότε οι σπίλοι είναι επικίνδυνοι; 3+1 σημάδια

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.