Πλαστική μύτης με λέιζερ: Μπορεί να διορθώσει τη μύτη;

πλαστική μύτης με λέιζερ

Η πλαστική επέμβαση της μύτης, είτε με χειρουργική μέθοδο, είτε με τη χρήση fillers ή λέιζερ είναι μια από τις πιο απαιτητικές επεμβάσεις, καθώς μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της εμφάνισης ενός ασθενή και μπορεί να αλλάξει σημαντικά την φυσιογνωμία του προσώπου. Για αυτούς τους λόγους τέτοιου είδους επεμβάσεις θα πρέπει να διεξάγονται από έμπειρους χειρούργους.

Διόρθωση της μύτης

Η διόρθωση της μύτης είναι μια επίσης αρκετά σημαντική επέμβαση. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι το σχήμα της μύτης είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του προσώπου και συμβάλλει στη συνολική αρμονία του προσώπου. Πολλές φορές η σωματική εμφάνιση μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση κάποιου. Ωστόσο, είτε από κάποια λανθασμένη επέμβαση, είτε εξαιτίας μιας πλαστικής στη μύτη χωρίς ιδιαίτερη σκέψη, μπορεί να επηρεάσει την προσωπική και επαγγελματική ζωή. Επομένως, είναι απαραίτητο να τονιστεί ότι κάθε μύτη μπορεί να διορθωθεί. Οι ασθενείς που προχωρούν σε μια πλαστική μύτης με λέιζερ, έχει μικρότερο χρόνο ανάρρωσης και χαρίζει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους ασθενείς.

Το σχήμα της μύτης καθορίζεται από το μέγεθος του και την αρμονία με το υπόλοιπο πρόσωπο, τα χαρακτηριστικά και τις αναλογίες του, καθώς και με το μήκος και πλάτος των ρουθουνιών και της μύτης.

πλαστική μύτης με λέιζερ διόρθωση

Επιτυχία της επέμβασης

Η επιτυχία της επέμβασης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Η επιλογή του κατάλληλου χειρούργου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες. Είναι πιο εύκολο να επιλέξετε έναν χειρούργο σε περίπτωση που δεν έχουν γίνει άλλες επεμβάσεις στη μύτη ή δεν έχει προηγηθεί κάποιος τραυματισμός. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι πιθανότητες μιας πιο αποτελεσματικής επέμβασης αυξημένες. Ωστόσο, πολλοί παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν τα αποτελέσματα μιας επέμβασης. Μερικοί από αυτούς είναι η ανατομία της μύτης, η δύναμη των οστών, το πάχος της γέφυρας της μύτης, αλλά και το αρχικό σχήμα της μύτης.

Η πλαστική μύτης με laser, που δεν δημιουργεί τομές με αιμορραγία, διευκολύνοντας την επέμβαση και επιταχύνοντας τη διαδικασία ανάρρωσης, συμβάλλει στη δημιουργία καλύτερων αποτελεσμάτων. Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της επέμβασης είναι ότι σχετίζεται με την επεξεργασία της άκρης της μύτης και του χόνδρου, καθώς και με τη διόρθωση του σχήματος και του μεγέθους των ρουθουνιών.

πλαστική μύτης με λέιζερ επανόρθωση

Διαδικασία επέμβασης

Η επέμβαση διαρκεί περίπου από 30-90 λεπτά ή και περισσότερο, ανάλογα με το είδος της παρέμβασης. Σε περίπτωση δυσλειτουργιών της μύτης, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί η επέμβαση στην άκρη της μύτης ή σε ολόκληρη τη μύτη που περιλαμβάνει κομμάτι των οστών. Εναλλακτικά, μπορεί να πραγματοποιηθεί η διόρθωση της μύτης σε συνδυασμό με διάφορες διορθωτικές μεθόδους, όπως την επέκταση των εσωτερικών αγωγών της μύτης.

Η διόρθωση της μύτης, με την πλαστική επέμβαση της μύτης με λέιζερ δε συμβάλλει στη δημιουργία εμφάνισης ορατών ουλών. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης αναδιαμορφώνεται το οστό της μύτης, μπορεί να χρειαστεί η τοποθέτηση νάρθηκα που θα χρειαστεί να μείνει στη θέση του για λίγες ημέρες.

Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, μπορεί να παρατηρηθεί η εμφάνιση πρηξίματος, που θα υποχωρήσει έπειτα από λίγες μέρες. Συνήθως αποτελεί μια ανώδυνη διαδικασία, ή με την εμφάνιση ελάχιστου πόνου.

Διαβάστε ακόμη:

Επανορθωτική Ρινοπλαστική: Θεραπείες έπειτα από την αντιμετώπιση καρκίνου

Πλαστική στη μύτη: Μπορεί να επιδιορθώσει προβλήματα αναπνοής;

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.