Πλαστική για την άρθρωση: 3+1 θεραπείες

πλαστική άρθρωση

Μπορεί η πλαστική χειρουργική να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του πόνου στην άρθρωση; Ο πόνος των αρθρώσεων, το πρήξιμο και το μούδιασμα που συνοδεύουν την ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορούν να μετατρέψουν τις καθημερινές δραστηριότητες σε αγγαρεία. Αν δεν υπάρξει κάποια θεραπεία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα μπορεί να επηρεάσει την κανονική λειτουργεία των γονάτων, των αστραγάλων, των αγκώνων, των γοφών και των ώμων.

Με την πάροδο του χρόνου, η ρευματοειδής αρθρίτιδα μπορεί να χειροτερεύσει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες στην κίνηση των χεριών και των δαχτύλων. Ενώ δεν υπάρχει κάποια γνωστή θεραπεία για την ρευματοειδή αρθρίτιδα, φαρμακευτική αγωγή μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα, και τη φθορά των αρθρώσεων. Ωστόσο, όταν η φαρμακευτική αγωγή δεν είναι αρκετά αποτελεσματική από μόνης της,  η πλαστική και επανορθωτική χειρουργική μπορεί να βοηθήσει. Σε συνδυασμό από την ανακούφιση των συμπτωμάτων, η πλαστική στην άρθρωση μπορεί να καθυστερήσει την εξέλιξη της ρευματοειδής αρθρίτιδας και να αποκαταστήσει την εμφάνιση των χεριών.

πλαστική άρθρωση θεραπεία

  1. Αρθροπλαστική (αντικατάσταση των αρθρώσεων)

Σε αυτή την εξελιγμένη επέμβαση, τα κατεστραμμένα τμήματα των αρθρώσεων των δακτύλων αντικαθίστανται από προσθετικά σιλικόνης για την φυσιολογική λειτουργεία και κίνηση των δαχτύλων, ενώ ταυτόχρονα ισιώνει και βελτιώνει την εμφάνιση τους.

  1. Αρθροσκόπηση

Είναι μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία. Κατά τη διάρκεια της αφαιρούνται θραύσματα οστού και χόνδρου που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στις αρθρώσεις. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας πραγματοποιούνται μικρές τομές στα δάχτυλα. Ο πόνος κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης είναι ελάχιστος.

  1. Επέμβαση απελευθέρωσης τένοντα

Αυτή η πλαστική για την άρθρωση διαχωρίζει ή αποσυνδέει τους συνδέσμους που έχουν προσβληθεί από την ρευματοειδή αρθρίτιδα για τη μείωση του πόνου και την αποκατάσταση της κίνησης.

πλαστική άρθρωση αντιμετώπιση

  1. Μεταφορά τένοντα

Αυτή η επέμβαση αποκαθιστά την ισορροπία των καρπών και των δαχτύλων, μειώνει τον πόνο και αποκαθιστά την λειτουργεία τους. Ένας τένοντας αφαιρείται από τη μια πλευρά του καρπού και τοποθετείται στον τένοντα που έχει υποστεί ζημία. Σε ορισμένους ασθενείς η αποκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την ανάγκη για μεταφορά τένοντα.

Διαβάστε ακόμη:

Μη χειρουργική πλαστική στα γόνατα; Ενέσιμο υαλουρονικό οξύ

Πλαστική αυτιών με laser: Διόρθωση «πεταχτών αυτιών»

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.