Λιποαναρρόφηση: Μείωση στήθους με μη χειρουργική μέθοδο

λιποαναρρόφηση στήθους

Η λιποαναρρόφηση για τη μείωση στήθους εξυπηρετεί τον στόχο μιας γυναίκας να μειώσει το στήθος της χωρίς την πιθανότητα εμφάνισης ουλών, αλλά και με μικρότερο χρόνο ανάρρωσης. Η μείωση στήθους συνήθως προτιμάται από γυναίκες που έχουν μεγάλο στήθος, και έχουν πόνους στην πλάτη, τη μέση, των αυχένα, τους ώμους. Πολλές φορές, οι γυναίκες νιώθουν δυσαρέσκεια με το σώμα τους. Επιπλέον, δυσκολεύονται να φορέσουν ρούχα που τους αρέσουν εξαιτίας του μεγάλου τους στήθους. Αυτοί και άλλοι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν την καθημερινότητα μιας γυναίκας.

Τι περιλαμβάνει η λιποαναρρόφηση στήθους;

Η λιποαναρρόφηση περιλαμβάνει την αφαίρεση του λίπους μέσα από μικρές τομές με μια συσκευή που ονομάζεται κάνουλα. Αυτή η κάνουλα είναι συνδεδεμένη με έναν εύκαμπτο σωλήνας αναρρόφησης σε μια μηχανή αναρρόφησης. Μετακινώντας την κάνουλα από πάνω προς τα κάτω με επαναλαμβανόμενη ροή, το λίπος μπορεί να αφαιρεθεί. Το αποτέλεσμα είναι ένα μικρότερο στήθος, πιο σφιχτό και πιο ανασηκωμένο. Επομένως, αυτή η τεχνική ενδείκνυται και για την αναδιαμόρφωση του σχήματος και του μεγέθους του μεγάλου στήθους.

λιποαναρρόφηση μείωση στήθους επέμβαση

Πόσο καιρό διαρκεί το διάστημα της ανάρρωσης;

Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στο χώρο εργασίας τους έπειτα από λίγες μέρες. Συνήθως συστήνεται στους ασθενείς να πάρουν περίπου μια εβδομάδα άδεια από τη δουλειά τους, αλλά και να απέχουν από την έντονη σωματική άσκηση για περίπου δύο εβδομάδες έπειτα από την θεραπεία. Όπως συμβαίνει και στην ιατρική χειρουργική, έτσι και στην πλαστική χειρουργική ο κάθε ασθενής έχει το δικό του διάστημα ανάρρωσης.

Ανάλογα με την τεχνική που θα εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ο πλαστικός χειρούργος μπορεί να αφαιρέσει το λίπος ώστε να αναμορφώσει το μέγεθος του στήθους και να μειώσει συμπτώματα όπως πόνο στο λαιμό και τους ώμους.

λιποαναρρόφηση στήθους μείωση

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για μείωση στήθους με λιποαναρρόφηση;

Οι κατάλληλοι υποψήφιοι για μείωση στήθους με λιποαναρρόφηση έχουν στήθος που περιέχει μεγάλη ποσότητα λίπους. Οι γυναίκες που έχουν περάσει την εμμηνόπαυση συνήθως έχουν στήθος που περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα λίπους σε σχέση με τις νεότερες γυναίκες.

Διαβάστε ακόμη:

Στήθος γυναίκας: Διόρθωση έπειτα από αυξητική

Αυξητική στήθους; Πείτε ναι στα μικρά εμφυτεύματα

 

Disclaimer: Οι πληροφορίες έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις πληροφορίες και τις συμβουλές ενός ειδικού ή ενός αρμόδιου επαγγελματία υγείας.