Νευρικός άντρας: Tips να ελέγξετε τον θυμό σας

νευρικός άντρας

Τα καθημερινά σκαμπανεβάσματα είναι λογικό να προκαλούν εξάρσεις θυμού. Είναι λογικό ένας άντρας να νιώθει παραπάνω νευρικός. Ωστόσο, παύει να είναι λογικός όταν υπάρχουν άσχημα ξεσπάσματα και προβλήματα στις σχέσεις του.  Ο θυμός προκύπτει από πολλές εμπειρίες, όπως σύγχυση, απογοήτευση, ενόχληση, ή στενοχώρια. Σε ορισμένους άντρες, ο θυμός είναι ένας μηχανισμός άμυνας, το μόνο όπλο που έχουν όταν νιώθουν πως δεν έχουν δύναμη. Αυτό μπορεί να αποτελεί αποτέλεσμα τραυματικών παιδικών εμπειριών, όπως κακοποίηση, κίνδυνο, ή bullying.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αν νιώθετε ότι είστε ένας νευρικός άντρας και σας πουν να ηρεμήσετε, μπορεί να νιώσετε πιο έντονα συναισθήματα. Ο θυμός μπορεί να αποτελεί μια έκφραση πολλών άλλων συναισθημάτων που μπορεί να νιώθετε, όπως θλίψη, στρες, ή σύγχυση.

Ο έλεγχος του θυμού είναι αρκετά σημαντικός για να μπορέσει ένας άντρας να διαχειριστεί τα συναισθήματα του. Επιπλέον, ο σωστός έλεγχος του θυμού μπορεί να σας αποτρέψει από τη ρήξη με άλλους, την καταστροφή σχέσεων, αλλά και τον σωστό έλεγχο σε δύσκολες καταστάσεις. Πώς μπορεί ένας νευρικός άντρας να ελέγξει τον θυμό του;

  1. Βρείτε το συναίσθημα που κρύβεται από κάτω

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα συχνά ξεσπάσματα θυμού είναι μια απάντηση σε ένα άλλο συναίσθημα που μπορεί να νιώθετε. Ψάξτε βαθιά μέσα σας για να ανακαλύψετε τι νιώθετε και γιατί. Το επόμενο βήμα είναι να αποδεχτείτε τη ύπαρξη αυτών των συναισθημάτων που βιώνετε και να κάνετε βήματα για να τα αντιμετωπίσετε.

Για παράδειγμα, αν νιώθετε ανασφάλεια για μια σχέση ή αδύναμοι σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, μιλήστε στα άλλα άτομα που περιλαμβάνονται και ανοιχτείτε τους για το πώς νιώθετε. Αναζητήστε τη στήριξη των φίλων σας και της οικογένειας σας για να αντιμετωπίσετε τέτοιες καταστάσεις.

νευρικός άντρας διαχείριση

  1. Αφαιρέστε τον εαυτό σας από αυτή την κατάσταση

Πάρτε λίγο χρόνο για να καταλάβετε τι σας προκαλεί τα ξεσπάσματα θυμού. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τον εαυτό σας από τις καταστάσεις που θα σας προκαλέσουν θυμό και να χάσετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας. Κρατήστε ένα αρχείο καταγραφής για όταν αντιμετωπίζετε αυτά τα συναισθήματα προκειμένου να προβλέψετε τις εξάρσεις θυμού και να τις αναμένετε όταν είναι να προκύψουν.

  1. Μάθετε να είστε κατηγορηματικοί

Το να είστε κατηγορηματικοί είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να εκφράσετε τα συναισθήματα σας χωρίς να χάσετε τον έλεγχο. Εκφράστε τα συναισθήματα σας ήρεμα και άμεσα όταν αντιμετωπίζετε μια κατάσταση που θα σας προκαλέσει θυμό. Το να είστε όμως κατηγορηματικοί δε σημαίνει ότι θα πρέπει να είστε εχθρικοί ή αμυντικοί. Πάρτε λίγο χρόνο για να ακούσετε τις ανησυχίες των άλλων. Επιπλέον, μάθετε να είστε υπομονετικοί με τους άλλους όταν εκφράζετε τα συναισθήματα σας.

  1. Πάρτε βαθιές αναπνοές

Αν είστε ένας νευρικός άντρας και έχετε να αντιμετωπίσετε ξεσπάσματα θυμού, πάρτε βαθιές αναπνοές και αποσπάστε την σκέψη σας από αυτό που σας προκαλεί αρνητικά συναισθήματα. Αν επικεντρώνεστε σε αυτές τις σκέψεις θα εντείνει το θυμό σας. Κάντε θετικές σκέψεις για να καθησυχάσετε τον εαυτό σας και να χαλαρώσετε.

νευρικός άντρας αναπνοές

  1. Αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια

Υπάρχουν πολλά ζητήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε ξεσπάσματα θυμού. Αν νιώθετε ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τον θυμό σας όσο κι αν προσπαθήστε, δοκιμάστε να ζητήστε τη βοήθεια ενός ψυχολόγου ή ενός συμβούλου ψυχικής υγείας. Θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τα εσωτερικά σας συναισθήματα και «να βρείτε τη ρίζα» των ζητημάτων που σας απασχολούν.

Διαβάστε ακόμη:

Αποβολή εμβρύου: Πώς να στηρίξετε τη σύντροφο σας

Ανασφαλής άντρας: 3+1 τρόποι να το αποβάλετε από τη σχέση σας